SPREMILI MU POLA KILOGRAMA EKSPLOZIVA: Bomba u Baru bila namenjena čoveku Luke Bojovića! Policija otkrila PAKLENI PLAN ZA LIKVIDACIJU!

Crnogorska policija otkrila da je u Baru pokušano ubistvo Jovana Đurovića, brata Luke Đurovića, koji je bio desna ruka Luke Bojovića

Bomba velike razorne moći, težine oko pola kilograma, koja je 29. avgusta pronađena u centru Bara, pošto nije eksplodirala, otpala je sa automobila Jovana Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića.

Kako navode, istragom je utvrđeno da je Đurović bio meta i da je u planiranje njegove likvidacije bilo uključeno nekoliko osoba.

– Istražitelji koji su danonoćno radili na slučaju utvrdili su da je Đurović bio meta i da je eksplozivna naprava otpala sa njegovih kola slučajno tokom vožnje. Zasad osumnjičeni nije identifikovan, ali se očekuje da će veštačenjem moći da se izoluje DNK, koji bi doveo do rasvetljavanja slučaja – otkrili su izvori iz istrage i najavili da očekuju da će krivične prijave protiv više osoba uskoro biti podnete.

Luka Đurović iz Bara, podsetimo, bio je jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je trenutno u zatvoru u Španiji, gde služi kaznu od 18 godina zatvora. Prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Beogradu, kriminalna grupa Slobodana Šaranovića, koja je ubila Lukinog rođenog brata Nikolu u Beogradu 29. aprila 2013, pripremala je i likvidaciju Luke Đurovića. Međutim, on je iste godine kada je Nikola ubijen poginuo u saobraćajnoj nesreći kod tunela u Kotoru.

– Lukin brat Jovan odranije je poznat policiji jer je, prema bezbednosnim informacijama, povezan sa klanom koji je predvodio njegov brat Luka Đurović. Vođstvo klanom preuzeo je Alan Kožar, za kojim je nedavno raspisana poternica zbog sumnje da je njegova kriminalna grupa likvidirala Slobodana Šaranovića – objasnili su sagovornici iz istrage.
Jovan Đurović je, prema pisanju crnogorskih medija, bio na meti i prošle godine u centru Bara. On je tada sedeo na terasi lokala sa prijateljem Dejanom Borovićem kada je Borović iz snajpera ranjen u ruku. Napad nije rasvetljen, ali se veruje da je pucano iz automobila u pokretu i da je meta bio Đurović.
Istražitelji smatraju da je Jovan Đurović postao meta u ratu porodica Bojović i Šaranović, koji je već odneo desetak žrtava, a koji je počeo 2009.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *