SPREMNA DA PROGOVORI: Vera udara na Zorana Marjanovića!

Veri Vukomanović (62), kumi pokojne Jelene Marjanović, uhapšenoj zbog sumnje da je zajedno sa Slobodanom Babićem (62) počinila prevaru i falsifikovala isprave, preti višegodišnja zatvorska kazna. Iako je dosad branila Marjanoviće, Vera je sada spremna da ispriča sve što zna o ubistvu pevačice kako bi izbegla robiju, saznaje Srpski telegraf od izvora bliskog istrazi.

  • Vukomanovića je jedan od ključnih svedoka u slučaju ubijene pevačice s obzirom na to da se ona kobnog dana poslednja čula sa Jelenom. Postoji mogućnost da će u zamenu za blažu kaznu zatvora ponuditi nagodbu, odnosno da otkrije sve što zna o ubistvu pevačice i šta se zaista desilo 2. aprila 2016. na nasipu u Borči. Ona maltene živi sa Marjanovićima u njihovoj porodičnoj kući, obavlja kućne poslove i upućena je u sva dešavanja. Mogla bi da otkrije Zoranovu ulogu u zločinu, ali i ulogu drugih ukućana. Videćemo da li će do dogovora doći – dodaje naš izvor.

Ovo nije prvi put da se Vukomanovićeva nađe sa druge strane zakona. Najpre je februara 2018. privedena jer je zajedno sa Zoranovom majkom Zoricom falsifikovala ličnu kartu. Tada je sklopila sporazum sa tužilaštvom i osuđena je uslovno. Potom je i marta ove godine privedena po poternici zbog spora oko neplaćenih računa za struju. Advokat Svetozar Vujačić kaže da je očigledno reč o osobi koja je sklona kršenju zakona!

  • Po zakonu, za falsifikovanje isprava preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora, dok je za krivično delo prevara zaprećeno od šest meseci do čak 10 godina zatvora! S obzirom na to da je Vukomanovićeva i ranije sumnjičena za identična dela i, ukoliko je za to delo već osuđena uslovno, sada joj može biti izrečena samo kazna zatvora – kaže Vujačić.
  • Poznati advokat objašnjava za Srpski telegraf i da postoji mogućnost da se Vukomanovićevoj objedine sve prijave koje su protiv nje podnete.
  • Ukoliko su postupci za pređašnja dela još uvek u toku, moguće je da će doći do spajanja. Po mom mišljenju, realna kazna za ovakva krivična dela bila bi oko dve godine zatvora – kaže Vujačić.
  • Vera Vukomanović je nakon hapšenja zadržana u policijskoj stanici zajedno sa Babićem. Ona će danas biti privedena na saslušanje u tužilaštvu, nakon čega će se odlučivati o njenoj daljoj sudbini.
  • Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *