SPS (ne)naplaćuje podršku Vučiću?

Socijalisti su spremni da nastave uspešnu saradnju sa SNS na svim nivoima vlasti, ali pritom ne kalkulišu brojem ministarskih mesta, niti premijerskom pozicijom, izjavila je zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović.

Tanjug
Slavica Đukić Dejanović sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem

– Ništa u tom smislu nismo tražili do sada, niti ćemo to činiti ubuduće – rekla je Đukić Dejanović, upitana da li će podršku i doprinos pobedi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima „naplatiti“ prilikom formiranja nove vlade.

Ona je odbacila tvrdnje da će SPS, jer nije imala svog predsedničkog kandidata, izgubiti glasače ili se utopiti u drugu stranku, a za „dušebrižnike“ koji prigovaraju što su socijalisti podržali Vučića kaže da ne bi imali zamerku da su podržali nekog drugog kandidata.

Upitana da li očekuje vanredne parlamentarne izbore za koje se spekuliše da bi mogli biti održani na jesen Đukić Dejanović je rekla da će se tek odlučivati i procenjivati da li su nam potrebni novi izbori.

– Ne verujem da će to biti na jesen. Naravno, ako bude potrebe, nikakav problem neće biti da jos jednom izmerimo poverenje građana i potvrdimo put kojim država ide. Socijalisti su uvek za to spremni – rekla je ona.

Izvor: Vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *