SPS traži parlamentarne izbore!

Socijalisti traže vanredne parlamentarne izbore!

Taj stav juče je najpre izneo lider SPS-a Ivica Dačić, a pridružili su mu se i potpredsednici partije – Branko Ružić i Novica Tončev.

Ivica Dačić smatra da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore.

– Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji – rekao je on na TV „Pink“ i slikovito objasnio da opozicija preko gradskih izbora želi da igra Ligu šampiona, ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači – Vučić i Dačić.

– Ne možete da odlučujete o Vučiću i Dačiću, a da mi ne učestvujemo. Moja deca imaju većeg psa i manjeg. Ovaj mali stalno štipa i ujeda, a veći trpi dok mu ne dosadi i dok ga ne „odalami”. Hoćete parlamentarne izbore? Videćemo onda ko će ostati na političkoj sceni – poručio je on.

Komentarišući vraćanje Đilasa u politiku i to što će se kandidovati za gradonačelnika, Dačić je rekao da Đilasa treba pitati gde je bio do sada.

– Đilas je isključio Vuka Jeremića iz DS-a, koga će oni da ubede da će to da funkcioniše. Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS-a, pa i Saša Janković. Oni pokušavaju da se ujedini opozicija u borbi protiv Vučića, vladajuće koalicije – naglasio je on i dodao da Đilas nema program, da je za njega politika samo ako je na vlasti.

– Čim je otišao u opoziciju u Beogradu, on se povukao iz politike – naglasio je on i dodao da opoziciji ne odgovaraju parlamentarni izbori, već da putem gradskih hoće da pokušaju da ruše vlast u Srbiji.

– Teško je praznoj vreći stajati uspravno. Zato pokušavaju da gradske izbore pretvore u finale Lige šampiona, ne bih bežao ni od tog političkog obračuna – zaključio je lider SPS-a.

Dačiću je ekspresno stigla i podrška iz redova SPS-a, i to od Branka Ružića i Novice Tončeva, potpredsednika SPS-a.

– Sve što kaže predsednik Dačić stoji, a ja stojim iza toga – poručio je Ružić za „Alo!”.

U sličnom tonu je izjavu lidera SPS-a za „Alo!” prokomentarisao i potpredsednik SPS-a Novica Tončev.

– Očekujem da će predsednici SPS-a i SNS-a u prazničnoj atmosferi u narednih mesec dana doneti državotvornu i ispravnu odluku o vanrednim izborima. Svi mogu da vide da se niko od stranaka koje čine Vladu ne plaši izbora i od toga ne bežimo ni sada. Ako postoji cilj i plan da se Vlada ruši preko beogradskih izbora, onda na to treba odgovoriti u demokratskom duhu. To će biti prilika da nas građani još jednom ocene i da kažu u kojem pravcu Srbija treba da ide. Moj stav je da Srbija nije „krug dvojke“ i ja sam protiv beogradizacije države i zato se i lično radujem izborima, jer volim da se takmičim – poručio je Tončev.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *