SRAMOTA! LIDER PSG ŠTITI NASILNIKE: Sergeja saslušavaju u policiji, moraće da objasni kako se našao usred incidenta!

Bez obzira na njegove uporne tvrdnje da ne zna s kim je bio dok je napad trajao, pravnici i advokati za Kurir kažu da Trifunović ima neposredna saznanja o događaju i da zato ima građansku dužnost i obavezu da pruži iskaz o svemu

PN Po zakonu Lider PSG mora da bude saslušan kao očevidac incidenta u kojem je napadnuta aktivistkinja inicijative Ne davimo Beograd, tvrde pravni stručnjaci

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović moraće da pred istražnim organima objašnjava kako se našao usred incidenta u kojem je brutalno napadnuta aktivistkinja inicijative Ne davimo Beograd Ksenija Radovanović. Bez obzira na njegove uporne tvrdnje da ne zna s kim je bio dok je napad trajao, pravnici i advokati za Kurir kažu da Trifunović ima neposredna saznanja o događaju i da zato ima građansku dužnost i obavezu da pruži iskaz o svemu.

Advokat Nebojša Milosavljević objašnjava za Kurir da je Trifunović u najmanju ruku očevidac i da zato mora da bude ispitan o incidentu.

– Ako se povede postupak, on bi kao neko ko je bio prisutan i ima neposredna saznanja trebalo da posvedoči šta je video i čuo. Nije bitno da li je Trifunović nečiji prijatelj ili poznanik, nesporno je bio očevidac događaja. Njega niko ne može da natera da imenuje napadača, to je njegova moralna dužnost, ali ako je nešto video i čuo, mora da svedoči o tome. To je njegova građanska dužnost i obaveza – naglašava naš sagovornik.

Prema saznanjima Kurira, policija je na tragu napadaču na Kseniju Radovanović, koja je uveče 8. marta fizički napadnuta ispred KC „Grad“ u Beogradu. Aktivistkinja za naš list kaže da je odmah pozvala policiju i da je u iskazu navela sve svedoke kojih je mogla tada da se seti.

– Zato očekujem da redom budu pozvani svi dok se ne ustanovi identitet napadača. Ako Trifunović tvrdi da ga ne poznaje, u redu je, ali ja tvrdim da je odgovorno ponašanje, ukoliko ga poznaje ili je to prijatelj njegovog prijatelja, da ga pozove i da pomogne da se napadač kazni. Mislim da se poznaju, u trenutku kad se to desilo, oni su stajali zajedno, njih četvoro, koliko se sećam. Tu su bili, ispred njega se to desilo – tvrdi Ksenija Radovanović.

Ona nam je ispričala i da je napadač odmah pobegao, a da je Sergej odmah izašao za njim, vratio se i pitao šta se desilo.

– Nije otišao da zaustavi napadača, nije se vratio da pita mene kako sam. Iz tog razloga mislim da se poznaju i da je otišao da proveri s prijateljem kako je, a onda se vratio da utvrdi kolika je opasnost što je napadač pobegao. Sergej je otišao pre dolaska policije – rekla je Radovanovićeva, koju je napadač udario u glavu.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *