Srbi ubili Bačelora, zbog krađe tone kokaina! Jezivi detalji surove likvidacija južnoafričkog fudbalera

AUTOR: Tanja MILOVANOVIĆ

Jednog od najpoznatijih južnoafričkih fudbalera Marka Bačelora likvidirala je srpska mafija! Južnoafrički mediji potvrdili su nedavno pisanje Srpskog telegrafa i zasad istraga ide u pravcu da iza ubistva jedne od najvećih sportskih zvezda Južnoafričke republike najverovatnije stoje srpski kriminalci koji deluju u ovom delu sveta.SHARE:FacebookTwitterPinterestViber

Nestala pošiljka

Naime, sumnja se da je motiv ovog brutalnog zločina povezan sa nestankom pošiljke od tonu kokaina koja se dogodila krajem prošle godine, a po svemu sudeći, iza likvidacije Bačelora stoje isti napadači koji su ubili i Srbina Ivana Đorđevića aprila ove godine.

– Dosadašnji tok istrage vodi ka tome da iza ovog zločina stoje srpske kriminalne grupe koje intezivno deluju u ovoj zemlji. Ovome u prilog ide i činjenica da je Bačelor ubijen na gotovo identičan način kao i Đorđević pre nekoliko meseci. Napadači su fudbalera likvidirali u klasičnoj sačekuši dok se uparkiravao u dvorište svoje kuće, a potom pobegli na motoru. Ovaj način likvidacije karakterističan je za srpske mafijaše u ovom delu – prenose južnoafrički mediji.

Srbi pod lupomJužnoafrička novinarka Mendi Viner izjavila je ranije za naš list da se u Južnoafričkoj republici srpski kriminalci nalaze pod pod lupom policije.- Ubistvo Bačelora povezuje se sa nizom ubistava u koje su, kao žrtve ili počinioci, umešani Srbi i istražuju se njegove veze sa srpskim podzemljem u Johanesburgu. Korišćeno je poluautomatsko oružje i sve je urađeno profesionalno – rekla je Vinerova.

Osveta za krađu

Dodatnu sumnju da srpski kriminalci stoje iza likvidacije Bačelora potvrđuje i to što istragu na ovom slučaju vodi isti tim inspektora i stručnjaka koji radi na rasvetljavanju ubistva Ivana Đorđevića.

Žrtve obračuna u Južnoafričkoj Republici
MART 2011. Teško ranjen Dobrosav Gavrić, ubijen njegov prijatelj Siril Beka
NOVEMBAR 2013. U kući u Johanesburgu likvidiran Veselin Laganin
APRIL 2018. Ubijen Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i jedan od osuđenih za ubistvo Arkana
JUL 2018. U Johanesburgu ubijen Darko Kulić, dovođen u vezu s ubistvom Gorana Bojovića Amonijakafacebook.comLikvidacija Darka Kulića 
SEPTEMBAR 2018. Đorđe Mihaljević, Gavrićev poslovni saradnik, likvidiran u sačekuši u Johanesburgu
OKTOBAR 2018. Rade Dragojević (49), koji se dovodi u vezu s ubistvom Mihaljevića, ranjen na pumpi u Johanesburgu
OKTOBAR 2018. Pit Mihalik (50), južnoafrički advokat i Gavrićev branilac, usmrćen ispred privatne škole u Kejptaunuyoutube.com/ News24Pit Mihalik 
MART 2019. Jugoslav Smiljkić (51), poreklom iz Beograda, ubijen usred dana u Johanesburgu
APRIL 2019. Ivan Đorđević (57) izrešetan je u sačekuši u Johanesburgu u Južnoj Africi dok je izlazio iz blindiranog mercedesa

– Inače, ovo nije prvi put da su ubijeni fudbaler i Srbin dovođeni u međusobnu vezu. Naime, Đorđević je ranije poslovno sarađivao sa Bačelorom, koji je bio vlasnik preduzeća za naplatu dugova. Takođe, sumnjalo se da su dvojica ubijenih navodno umešani u krađu kokaina koja se dogodilo decembra 2018, kada je nestala određena količina droge koja je iz Brazila i Holandije putem luka Port Elizabet i Kejptaun dospela u Južnu Afriku. Pretpostavlja se da su se oni tada zamerili pogrešnim ljudima, te je ovo bila osveta za krađu – pišu mediji.

Podsetimo, proteklih nekoliko godina bukti rat među srpskim kriminalcima u Južnoj Africi. Dosad su obračuni krimi-grupa u ovoj državi odneli više od deset žrtava.

Pročitajte još:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *