Srbija dobija istopolne brakove?!

Pripadnici LGBT populacije zatražili su nedavno od nove premijerke Srbije Ane Brnabić, donošenje zakona o stupanju u istoplonim braakovima, piše nedeljnik ,,Afera’’.

Izvor našeg lista navodi da su pripadnici LGBT populacije u Srbiji u neformalnim razgovorima tražili od Ane Brnabić javno dekalrisane pripadnice LGBT populacije da lobira za usvajanje zakona o legalizaciji gej brakova u Srbiji.

– Ana im je objasnila da legalizacija istoplonih brakova nije u nadležnosti resora koji trenutno vodi, pošto su oni od nje to tražili dok je bila na čelu ministartva za lokalnu samoupravu, ali i upoznala ih da u vladi za sada nije bilo razgovora na tu temu, ona je obećala da će se povodom ove teme konsultovati sa ministrima u čijem je to resoru i sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, otkriva dobro obavešten sagovornik ,,Afere’’ iz LGBT krugova.

Naš sagovornik navodi da za donošenje zakona o gej brakovima u Srbiji mora da se menja Ustav, zbog čega će LGBT zajednica u narednom periodu tražiti istopolno partnerstvo kroz predlog zakona.

– Suštinski sve je isto kao I brak, samo je drugačije formulisano radi lakšeg usvajanja. I dok će zakonom brak između istoplonih osoba biti dozvoljen neće biti dozvoljeno usvajanje dece, naglašavan izvor nedeljnika ,,Afera“.

Kako navodi, u odnosu na period od pre 20 godina, i prava i ponašanje prema LGBT osobama u Srbiji je znatno napredovalo , a političke volje za donošenje ovakvog zakona o istoplonoj zajednici ima.

– Donošenje zakona o istoplonim brakovima u Srbiji jeste jedno veoma kompleksno pitanje, ali o tome do sada nismo razgovarali u vladi. Ja ne mogu da dam svoj lični stav o tome, kazala je Ana Brnabić.

SRBIJA U BOJAMA DUGE: OVE GODINE DVE PARADE PONOS!
LGBT zajednica u Srbiji održaće ove godine dve parade ponosa I to 24. Juna I 17. septembra .

Prva Parada ponosa biće u znaku protsta, odnosno LGBT populacije će već krajem ovog meseca tom prvom paradom ukazati na probleme sa kojom se pripadnici LGBT zajednice u Srbiji susreću, dok će druga para 17.septembra biti u znaku ljubavi, duginih boja, muzike I veselja. Nedeljnik AFERA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *