SRBIJA ULAZI U PUTINOVU EVROAZIJSKU UNIJU!

Srbija postaje članica Evroazijske ekonomske unije! Putinova unija, kako je popularno nazivaju, otvorila je svoje tržište za 99 odsto srpske robe, na koju se neće plaćati carina.

Ova informacija objavljena je juče u srpskim medijima, a pisano je i o dobrobitima pristupanja istoj. Naime, naša zemlja godišnje će zarađivati 1,5 milijardi evra od prodaje srpske robe na tržištu od 186 miliona potrošača, a možemo da izvozimo sve osim vozila, auto-delova, piletine i šećera!

O ovoj informaciji u javnosti se dosta polemisalo, a neki nisu mogli da ne pokažu stav o toj temi.

Priču je „pogurao“ i Medvedev

Da Srbija što pre postane punopravni član, ubrzao je i premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

  • Potrebno je ubrzati procedure neophodne za potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine sa Srbijom i Singapurom – izjavio je nedavno premijer Medvedev.

Ipak, jednom političaru ovo se nije dopalo.

Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik koji je bio protivkandidat Sergeja Trifunovića, oglasio se na Tviteru tim povodom.

On smatra da to opozicija ne sme da dozvoli. Napisao je sledeće:

  • U oktobru Srbija pristupa Evroazijskoj uniji. Slepci nas guraju u Putinovu uniju a deo opozicije im se sklanja sa puta. I jedni i drugi nacionalisti žele kod Putina, ali građanska demokratska opozicija im to neće dozvoliti, jer je Srbiji mesto na zapadu.
  • Izvor:Espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *