bojan čmelikFOTO: YOUTUBE

Srbin Bojan Čmelik (35) koji je uhapšen na Malti zbog ubistva biznismena i milionera Huga Hetkutija (52), u Srbiji je osuđivan zbog razbojništva, ali pod svojim pravim imenom Bojan Mitić!

Čmelik, u stvari Mitić, u Srbiji je robijao zbog pljačke, jer je 31. januara 2008. godine oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd u vrednosti od 10 miliona dinara.

Dok je većina članova razbojničke grupe, njih šestoro, među kojima je bila i jedna žena, uhapšeno ubrzo posle pljačke, Bojan je tada uspeo da umakne policiji.

Međutim, i on je uhapšen posle nekoliko godina, osuđen je za tu pljačku, a iz zatvora je izašao 2016. godine.

Da li je tada promenio identitet, ili je nabavio lažni pasoš i otputovao na Maltu još se utvrđuje. Ono što je za sada poznato je da je Bojan, na ovo sredozemno ostrvo, otišao sa starijim bratom.

FOTO: SCREENSHOT

Tamo se zaposlio kao radnik obezbeđenja u jednom lokalu, u kome je njegov brat radio kao barmen.

Bojan je svog poslodavca Huga Hetkutija, 6. jula uveče, ispred butik-hotela u Pačevilu, napao tako što mu je prišao, zagrlio ga i dva puta ubo u stomak.

Sve to se odigralo pred brojnim svedocima, a teško povređenom milioneru prva u pomoć pritekla je sestra. Bojan je odmah uhapšen, određen mu je pritvor. Hetkuti je nekoliko puta operisan, ali je uprkos medicinskoj pomoći, preminuo nedelju dana posle ranjavanja.

U prvom momentu, mediji na Malti su pisali da je Bojan plaćeni ubica i da je “po narudžbini” ubio Hetkutija koji je važio za “kralja Malte”.

HugoFOTO: FACEBOOK
Hugo

Međutim, pre nekoliko dana u mediji su objavili da je motiv ovog ubistva ipak bio lične prirode. Navodno Bojan je bio iznerviran otkazom koji mu je dao Hetkuti. Naime, “kralj Malte” je jedno veče došao u lokal koji je Bojan obezbeđivao, primetio je da je ovaj bio pripit i rekao je menadžeru da ga odmah otpusti.

Ukrao novac i markice

Bojan Mitić je bio osuđen u Srbiji jer je sa saučesnicima, među kojima je bio i jedan radnik GSP-a, od radnika preduzeća “Strakon sekjuriti” oteo pare i markice. Sa dvojicom pomagača na Banjici je presreo automobil “Strakon sekjuritija”. Uz pretnju automatskom puškom i pištoljem, razoružali su radnika obezbeđenja, a zatim su uleteli u kombi, uzeli novac i markice, i pobegli.

BLIC