SREĆAN EPILOG PRIČE O MALOJ MAŠI Lidl na Adi ima najdivniju komšinicu u celom Beogradu!

Kompanija Lidl Srbija otvorila je pre neoliko dana još tri prodavnice uključujući i jednu u Beogradu kod Ade Ciganlije. Upravo tu, na istoj parceli na kojoj je danas jedan od objekata poznatog lanca, već 16 godina živi i Maša.

Izgradnja i otvaranje Lidlove prodavnice na Adi Ciganliji pretila je da ugrozi dom jednog malog stanovnika Beograda, istina četvoronožnog. Keruša Maša već 16 godina živela je baš tu, na Čukarici i mestu gde se danas otvorila nova prodavnica prehrambenog lanca.

Imala je Maša tu i kućicu, na zapuštenoj parceli, a da uvek ima hrane i vode brinulo je nekoliko ljudi iz kraja kojima je kuca prirasla za srce. Tu je, kažu oni, provela ceo život, druželjubiva i apsolutno neagresivna, a sada je već stara, slabo vidi i čuje i nikako ne sme da izgubi jedini dom za koji je ikada znala.

Apel da nikako ne ruše Mašinu kućicu poslat je Lidl-u, a javnost koja je pomno pratila slučaj bila je upoznata i sa odgovorom kompanije.

– Poštovani, uskoro se otvara Lidlov maloprodajni objekat na Adi, opstina Čukarica na kom već 16 godina živi Maša. Ona je divna, druželjubiva, pametna, sada već stara, slabo čuje i ovaj prostor je njen dom. Apelujemo na menadžment Lidla da u skladu sa društvenom odgovornošću svih nas, a posebno ovako velikih i uspešnih firmi, koje svojim postupcima treba da bude primer za profesionalni i ljudski koncept uspesnosti… Apelujemo da odvoji jedan kutak u svom prostoru i dozvoli Maši da i nadalje boravi u jedinom domu za koji zna. Mi koji volimo Mašu spremni smo da kupimo adekvatnu kućicu kako sadašnja ne bi kvarila izgled ovog prostora – napisala je na svom profilu Violeta Pavićević, Beograđanka koja se uključila u rešavanje ovog problema.

Odgovor od Lidla uskoro je stigao.

– Upoznati smo sa činjenicom da je parcela na kojoj se otvara Lidl prodavnica na Adi dom šesnaestogodišnje Maše, koja je ispratila sve faze izgradnje naše prodavnice, i uklanjanje njenog dosadašnjeg skloništa nije odluka kompanije Lidl i njenih predstavnika. Kao društveno odgovorna kompanija koja brine o zajednici u kojoj posluje i svojim komšijama, Lidl će za Mašu pronaći mesto na parceli i obezbediti joj novu kućicu. Dodatno, kompanija će osobama koje već godinama brinu o Maši obezbediti i određenu količinu hrane, kako bi svakoga dana imala kvalitetan obrok – stoji u saopštenju kompanije.

Građani su gest Lidla zasuli bezbrojnim pohvalama, ali bilo je i sumnjičavih, naročito kada je stigla vest da je Mašina stara kućica – srušena!

Ipak, priča je ovih dana dobila srećan kraj. Violeta je na svom profilu objavila fotografije NOVE KUĆICE ZA MAŠU koja je sada smeštena u okviru parcele prodavnice. Vidi se da je kućica nova i sređena, da unutra ima posteljinu, a ispred posudu za hranu i, što je najvažnije – čini se da se Maši sviđa!

Obećano – ispunjeno! Bravo za inicijativu i realizaciju! Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *