SREDNJI PRST, SMEJANJE TRAMPU I NAPUŠTANJE SALE: Sednica UN pretvorila se u RIJALITI, a glavna zvezda bio je ON!

Ono u šta se pretvorilo zasedanje Generalne skupštine UN više je ličilo na rijaliti nego na sastanak svetskih lidera.

Svet je video, ocenjuje Sputnjik, smeh kojim je propraćen govor Donalda Trampa, zatim napuštanje sale dok govori najmoćniji čovek na svetu, a umesto odluka „svetske vlade“ glavna vest je bila ko je sa kim sedeo.

Video se i Ukrajinac koji pokazuje srednji prst Rusu, zatim prištinska delegacija koja se nepozvana pojavila na Ist riveru i zaskakivala delegacije po hodnicima.

Najsimpatičniji učesnik rijaltija „UN“ bila je premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, koja se sa bebom pojavila na sednici, koja je zapravo postala glavna zvezda.

Glavni i odgovorni urednik Modernih vremena Nebojša Grujičić kaže za Sputnjik da izgleda da je rijaliti postao osnovna jedinica političke pozornice i da se, naprosto, i političari i mediji prilagođavaju toj formi.

Grujičić podseća da su se slične scene i ranije dešavale u UN, poput Hruščovljeve cipele ili Gadafijevih i Čavezovih govora, ali „rezonantna kutija sada je mnogo bolje ozvučena za ono što se dešava u UN zahvaljujući medijskim tehnologijama“.

Kad se podvuče crta, jedna stvar je komentarisati izjave ili postupke političara koje mogu da budu manje ili više smešni, a druga stvar je šta je politički sadržaj iza toga.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *