SRPSKA LISTA PROGLASILA POBEDU: Srbi iz Mitrovice Vučiću skandirali „Aco, Srbine“

Srpska lista proglasila je večeras pobedu na lokalnim izborima u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je im je pobedu.

Vučić se javio telefonom u Izborni štab Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici i čestitao im pobedu, a slušali su ga preko spikerfona pristalice i okupljeni građani.

„Hoću samo da vas pozdravim sve, da vam čestitam na ogromnom uspehu, da kažem da je naš narod na Kosovu i Metohiji još jednom pokazao da ume da se bori i za svoj opstanak, ali i za svoju zemlju Srbiju, da ume da se bori kada je najteže, kada je pritisnut i spolja i na sve druge moguće načine“, rekao je Vučić telefonom, a članovi Srpske liste, pristalice i okupljeni građani slkušali su ga preko spikerfona telefona direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Vučić je pozdravio sve okupljene, čestitao im na „ogromnom uspehu“ i rekao:

„Hoću da vam kažem da sam ponosan na vas što štitite i branite pravo Srba da opstanu na svojim ognjištima i što branite interese Republike Srbije. I hoću da kažem narodu na Kosovu i Metohiji da je to uradio samo zato što je jak i složan i veliko hvala svim aktivistima. Đestitam Goranu Rakiću u Mitrovici, ali čestitam svim ostalim u svih 10 opština na KiM i nisu uspeli oni koji su želeli i da nas razjedine i da nas pobede“, rekao je predsednik Srbije.

„Pobedili smo još jedanput“, istakao je i dodao da je sada važno nastaviti da se radi u interesu našeg naroda i da naši ljudi vide dobrobit od današnje pobede.

„Radujem se večeras, to po mojem glasu ne možete da zaključite, možda jednako, a možda i više od svakog od vas. Neki, čini mi se, nisam siguran da li razumeju koliki je značaj ove pobede. Mnogi su hteli da posle parlamentarnih izbora sruše Srpsku listu. Jedinstven srpski nastup i jedinstvena Srpska lista još jedanput su pokazali da ne mogu lako da budu pobeđeni“, rekao je Vučić.

Vama, vašim porodicama želim sve najbolje, želim vam puno uspeha, a želim našem narodu na KiM da opstaje, da živi sve bolje. Zzivela Srbija i sve najbolje vama još jednom. I Kosovo i Metohija u sastavu je Srbije“, rekao je predsednik, na šta su okupljeni počeli da skandiraju „Živela Srbija“ i „Aco Srbine“.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *