SRPSKA PEVAČICA OMAĐIJALA ŠOJGUA: Seo u prvi red, pa skočio na noge i počeo da tapše, ona mu se obratila na ruskom!

Pop pevačica Jelena Tomašević bila je ovog vikenda specijalan gost na svečanoj ceremoniji zatvaranja 5. Međunarodnih vojnih igara, najvećeg i najbolje organizovanog vojno-sportskog takmičenja u svetu, na kome su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije.

Srpska pop pevačica je u Rusiju stigla na poziv ruskog Ministarstva odbrane, a svojim fantastičnim nastupom na velikoj sceni Parka Patriot, nedaleko od Moskve, oduševila je ministre, načelnike generalštabova i predstavnike vojnog vrha zemalja-učesnica Igara, kao i pripadnike Oružanih snaga iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Tomaševićeva je nastupila sa ansamblom pesama i igara Ruske armije „Aleksandrov“, a takođe je izvela i svoju pesmu „Oro“, sa kojom je 2008. godine na „Evroviziji“ u Beogradu zauzela visoko šesto mesto.

Iz prvog reda Jelenin nastup je pratio i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, koji je pozdravio pevačicu srdačnim aplauzom.

Srpska pevačica se na ruskom jeziku zahvalila Šojguu na pozivu da učestvuje na zatvaranju Vojnih igara, kao i za mogućnost da nastupi sa poznatim ansamblom „Aleksandrov“, što je izmamilo osmeh na licu ruskog ministra.

Nastup srpske pop zvezde komentarisan je i nakon svečane ceremonije zatvaranja Igara, a ruski novinari joj predviđaju blistavu karijeru u Rusiji — „ukoliko to ona poželi“.

„Ne znam, to kod mene ne ide planski. Sve mi se stvari dešavaju iznenada, kao i ova saradnja sa ansamblom ’Aleksandrov‘. Niti sam ovo očekivala, niti sam mogla da pretpostavim da će se ovo desiti, tako da je vrlo moguće da ću u budućnosti češće sarađivati sa ruskim kolegama, a moja želja je, naravno, i sa horom ’Aleksandrov‘. Bilo bi zaista lepo da se to dogodi, a mislim da se paralelno može i u Srbiji i ovde napraviti karijera“, rekla je Tomaševićeva za Sputnjik, ističući da je nastup na Međunarodnim vojnim igrama „nešto što svaki pevač može samo da poželi“.

Jeleni ovo nije prvi nastup na velikim scenama Rusije, ali je, možda, najznačajniji do sada. Pre deset godina pevala je u Kremlju sa Boaz i Sirušo pesmu „Tajm tu prej“ (Time to pray) snimljenu nakon njihovog upoznavanja na „Evrosongu“. Prošle godine je imala fantastičan nastup pred sto hiljada ljudi u Sevastopolju, na manifestaciji „Ruska mašta“. To je spektakularni bajk-šou, koji tradicionalno organizuje najveći ruski motociklistički klub „Noćni vukovi“, na čijem je čelu Aleksandar Zaldostanov — Hirurg, prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Tomaševićevu vezuje za Rusiju i to što njen suprug, poznati srpski glumac Ivan Bosiljčić, već nekoliko godina uspešno gradi karijeru u ovoj zemlji, a trenutno boravi u Sankt Peterburgu, gde snima seriju „Kazanova u Rusiji“.

„Poslednji put sam bila u Moskvi pre deset godina i od tada se grad dosta promenio. Uživala sam i mnogo mi je drago što sam imala vremena da prošetam gradom. Dosta se izgradilo. Moskva i Sankt Peterburg imaju dosta sličnosti, iako je Sankt Peterburg više morski grad, zbog mnogo rečica, kanala i brodića. Ono što je u Rusiji ostavilo najjači utisak na mene je svakako njihova arhitektura i prostranstvo. Sve je prostrano i veliko — i ulice i zgrade i trgovi i hramovi i sve je velelepno. Naravno, utisak ostavlja i njihova istorija i književnost, kao i posvećenost religiji i svetinjama, ali i to koliko imaju poštovanja prema tome što su izgradili i kako umeju to lepo da čuvaju“, kaže Jelena.

Tomaševićevu krajem avgusta i početkom septembra očekuju nastupi u Srbiji i Makedoniji, a na pitanje — da li su u planu i koncerti u Moskvi, ona kaže — da joj je to želja i da bi volela da se to ostvari.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *