SRPSKI DIPLOMATA STRAHUJE: Pribićević: Žena i MI-6 hoće da me ubiju!

Posle nevolje sa komšinicom i „špijuniranja šta se dešava u dvorištu i spavaćoj sobi srpskog ambasadora u Lodonu”, usledile su nove glavobolje za dr Ognjena Pribićevića.

Kako „Alo!” saznaje, naš diplomata je pre izvesnog vremena uputio pismo našem ministarstvu spoljnih poslova, u kojem je naveo kako mu je bezbednost ugrožena ne samo od lejdi Hamilton nego i od pripadnika engleske tajne službe Mi-6, koja je, navodno, u saradnji sa njegovom bivšom suprugom.

– Dobili smo dopis od dr Pribićevića i odmah smo isti prosledili našim bezbednosnim službama, jer kada je reč o bezbednosti diplomatskog osoblja, procedura je da se odmah reaguje, kako situacija ne bi eskalirala. Koliko znam, naša služba je daljim proverama utvrdila da nema opasnosti za našeg ambasadora u Londonu, niti drugih neobičnih aktivnosti kada je u pitanju naša ambasada u Londonu. Sada samo ne znam koliko ga je takva konstatacija usrećila, s obzirom na paniku koju je iskazao pomenutim dopisom – naveo je naš izvor iz Ministarstva spoljnih poslova.

S druge strane, kako navodi dr Ognjen Pribićević, on takav dopis nije poslao u naše ministarstvo spoljnih poslova, jer ne smatra da mu je bezbednost ugrožena.

– To je najobičnija glupost. Znam ja da sam interesantan sada, ali to što ste mi rekli je na najobičnijem nivou estrade. Zaista, da mi je život ugrožen od strane MI-6. Ma strašno. Verujte mi, nikakav dopis nisam poslao – tvrdi Pribićević za naš list.

Podsećanja radi, dr Ognjen Pribićević, srpski ambasador u Londonu, uputio je zvaničnu žalbu Forin ofisu zbog namere prvih komšija, lejdi Sofije Hamilton, nekadašnje manekenke, i njenog verenika Hašema Aruzija, bankara, da nadzidaju svoju kuću u Hajd park gejtu, čime bi, kako se navodi u žalbi, praktično ugrozili bezbednost našeg diplomate na Ostrvu.

Istovremeno, žalba koju su, pored našeg diplomate, potpisale i komšije iz ulice, upućena je lokalnim gradskim vlastima, pa ostaje da se vidi, ukoliko komšinica dr Pribićevića zaista dobije dozvolu za nadziđivanje i renoviranje svog doma, hoće li u tom slučaju rezidencija srpskog ambasadora u Londonu „biti izmeštena na sigurniju lokaciju”, mada, kako „Alo!” saznaje, dr Pribićević bi za nekoliko meseci trebalo i da se vrati u zemlju.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *