ŠTA ĆE IM, OSIM AKO NA METI NIJE SRBIJA?! NATO GRADI VELIKU BAZU U CRNOJ GORI, da sve bude još grotesknije nisiće ime čuvenog vojvode Miljana Vukova Vešovića!

U Andrijevici će, nema nikakve sumnje, uskoro početi gradnja vojne kasarne, prve NATO baze u Crnoj Gori

Sada već bivša vlast na državnom nivou, uprkos obećanjima, nije daleko odmakla u ovom projektu, za koji je izdvojeno 17 miliona evra, kaže, za „Novosti“, Željko Ćulafić, predsednik Opštine Andrijevica.

Prema njegovim rečima, nova vlast u Andrijevici je zainteresovana za realizaciju ovog projekta, u delu prigradskog naselja Prljanije.

– Mi smo već bilo pozvani na razgovor u Ministarstvu odbrane. Međutim, epidemiološka situacija je odložila taj razgovor, ali, svakog dana očekujemo poziv. Kako stvari stoje, nema nikakve dileme da će na površini od četiri hektara nići nova kasarna u kojoj će zaposlenje naći oko 200 ljudi, od kojih će dobar deo biti sa područja Andrijevice. Kolike bi to koristi moglo da donese ovoj sredini, nije potrebni govoriti – kaže Ćulafić, funkcioner SNP, koji napominje da je država eksproprisala zemljište za potrebe kasarne i isplatila vlasnike.

Nova NATO baza, shodno odluci Vlade Crne Gore, nosiće ime znamenitog junaka vojvode Miljana Vukova Vešovića. Čuveni vojvoda je oslobađao Vasojeviće od Turaka i sam uradio dosta na pripajanju Vasojevića podlovćenskoj Crnoj Gori.

Doduše, i Opština Andrijevica je ustupila više od hektara zemljišta na području katastarske opštine Slatina.

Ne gledaju, međutim, svi blagonaklono na dolazak NATO u ovaj slobodarski kraj, gde je ova alijansa tokom agresije 1999. godine, u dvadesetak kilometara udaljenoj Murini ubila šest ljudi, od čega troje dece.

– Projekat izgradnje kasarne u Andrijevici težak je više miliona evra! To su megalomanski projekti koje finansiraju osiromašeni građani. Da su kojim slučajem te pare usmerene za izgradnju proizvodnih pogona moglo bi da se otvori i do 1.000 održivih radnih mesta u privredi. Ovako ćemo imati kasarnu koja je samo odskočna daska da se na prostoru Vasojevića grade NATO baze koje nikome ne mogu služiti na čast – kažu u Andrijevici.

(Informer)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *