ŠTA RADI NATO U BONDSTILU: Albance obučavaju za napad na sever i jug centralne Srbije!

Ruski diplomata pri UN Vladimir Safronkov jasno je istakao da misija UN na Kosovu treba da nastavi da igra važnu ulogu, jer je situacija daleko od stabilne, odnosno ona je, kako je naglasio, „pogoršana“.

U tom smislu je podvukao da „neke članice Kfora tajno obučavaju pripadnike kosovskih snaga u bazi Bondstil“. Ruski diplomata je, pozivajući se na Rezoluciju 1244, zatražio objašnjenje kakva se obuka sprovodi u toj bazi!

Politički analitičar Saša Borojević ocenjuje za „Alo!“ da upozorenje ruskog diplomate mora biti shvaćeno vrlo ozbiljno jer „sve obuke koje se vrše u Bondstilu imaju dozu agresivnosti“.

– Oficijelni izveštaji svedoče da Kfor, kojem su UN Rezolucijom 1244 dale mandat da bude jedina oružana formacija u južnoj srpskoj pokrajini, uveliko obučava bezbednosne snage Kosova (BSK). Kfor, odnosno SAD – mimo Ustava Srbije, Završnog akta iz Helsinkija, Presude Badinterove komisije, Povelje UN i Rezolucije 1244 SB UN – rade na tome da se komadanje Srbije upotpuni i dovrši! Javnost je malo upoznata sa činjenicom da sve obuke koje se vrše u SAD bazi Bondstil imaju notu agresije i osvajanja, a ne odbrambenu, kao i da sve simulacije koje prave na poligonu u potpunosti odgovaraju terenu Kosovske Mitrovice i Preševske doline. Mislim da je ovo priprema terena za nešto što se neće desiti, a to je da Srbija prizna lažnu državu Kosovo kako bi tog momenta ta takozvana vojska Kosova preuzela sve funkcije Kfora i Euleksa – kaže Borojević.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *