Stamatović pozvao Putina da ne primi Vučića u posetu

Predsednički kandidat Milan Stamatović pozvao je danas predsednika Rusije Vladimira Putina da ne primi u najavljenu posetu premijera Aleksandra Vučića jer je on, kako je naveo, zaboravio na prijateljstvo sa bratskom Rusijom.

U saopštenju, Stamatović je pozvao Putina da ne zaboravi da je Vučić, zajedno sa svojim sabratom Milom (Đukanovićem), „bedno oljagao“ Rusiju, optužujući je za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori.

„Upravo tim činom potvrdjena je Vučićeva podrška nedemokratskoj vlasti u Crnoj Gori, u kojoj je srpski narod najugroženija manjina u Evropi, i njegova spremnost da, radi svojih ličnih interesa, zaboravi na vekovno prijateljstvo sa bratskom Rusijom“, naveo je Stamatović.

Stamatović je optužio Vučića da ga ne zanima to što kosovski predsednik Hašim Tači „strojevim korakom gazi ka formiranju albanske vojske na Kosovu“, već da za to vreme „nemilosrdno zloupotrebljava premijersku funkciju i u finiš predsedničke kampanje beskrupulozno pokušava da na svoju stranu uvuče „danas Angelu Merkel, sutra Bakira Izetbegovića, prekosutra, uz pomoć nesrećnog Nikolića, i čestite Kineze“.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *