STAN JE PLIVAO U KRVI: Poznati vaterpolista iz Crne Gore brutalno iskasapio ukrajinsku milionerku!

Arsenije Stanović (22) iz Tivta, optužen da je na podmukao način ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30), ukoliko se potvrdi optužnica, na glavnom pretresu će priznati zločin.

Ovako je danas rekao Stanovićev advokat Zoran Piperović, nakon održanog ročišta radi ispitivanja i ocene zakonitosti i opravdanosti optužnice.

Na pitanje novinara da nema nikakve dileme da je on počinio zločin, samo ostaje pitanje da se razjasni pod kojim okolnostima, branilac je kazao.

– Tako je – naveo je Piperović.

Viši državni tužilac Željko Tomković, zastupnik optužnice, ostao je kod navoda da je okrivljeni Stanović počinio krivično delo ubistvo i predložio sudu da je potvrdi.

Branilac okrivljenog advokat Zoran Piperović rekao je da nema primedbi, dok će se o dokazima izasniti na glavnom pretresu.

„Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predelu glave i tela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predelu potiljačnog dela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično delo, A.S. se udaljio sa lica mesta“, saopšteno je tada iz policije.

Ukrajinka Anastasija Lašmanova, čije telo je pronađeno sa vidljivim ubodnim ranama u petak 11. maja u Kotoru, u stanu u Dobroti u kojem je boravila, došla je u Crnu Goru pre nekoliko godina, i to sa ruskim pasošem. Prema pisanju tamošnjih medija u ovoj zemlji prvobitno je radila kao konobarica. Međutim, postavlja se pitanje kako je u roku od par godina atraktivna Lašmanova postala veoma uspešna biznismenka sa imovinom koja, prema pisanju ruskih i ukrajinskih portala, vredi čak 105 miliona evra.

Telo Anastasije Lašmanove pronašla je njena prijateljica, u luksuznom stanu u Dobroti u kojem je Lašmanova boravila.

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procenjuje na 105 miliona evra, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine. Ona je bila direktorka nekoliko kompanija, među kojima je i „Sea Trade“ koja je kupila hotel „Mimoza“ pre dve godine, koji se nalazi u centru Tivta.

Lašmanova je posedovala hotelski kompleks „Perla“ u Tivtu i kozmetički salon „Femme fatale“ u hotelu sa pet zvezdica u Budvi. Kako je tada za jedan crnogorski list govorila, salon je otvoren „sa puno ljubavi i željom da se napravi drugačije, savršeno mesto“.

Pored toga, kompanije Lašmanove su gradile nove hotele na Balkanu, piše portal „Fort-russ“.

Njene kompanije su iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta nedelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Misterija je kako je devojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla pre nekoliko godina sa ruskim pasošem i konobarisala za život, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme „Mimoza Group“ stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije „Aroma“. On je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu, koja takođe nosi ime Aroma.

Anastasija Lašmanova u Crnoj Gori bila je poznata i na „ženskim sajtovima“, gde je veličan njen stil i pisano da je oličenje elegancije i ekstagavancije.

– Ona jednostavno uvek izgleda kao da udiše, jede i pije modu. Anastasija kao pravi hedonista uživa u životu, ali je i veliki radoholik i perfekcionista, kod kojeg je svaki detalj doveden do savršenstva – napisano je o Ukrajinki.

Prema saznanjima CdM-a ubica je tupim predmetom više puta udarao po glavi, a zatim je nekoliko puta uboo oštrim predmetom.

“Stan u kome je ubijena Ukrajinka bio je ispreturan, a krvi je bilo na sve strane”, rekli su iz policije.

Kako se tada pisalo, policajci su rekli da su u stanu zatekli užasan prizor kakav dugo nisu videli, da je telo i lice milionerke bilo gotovo unakaženo.

Za ovaj zločin odmah je bio osumnjičen Anastasijin dečko, Arsenije Stanović, kome se nakon ubistva izgubio svaki trag. Policija je nedeljama tragala za mladim vaterpolistom čiji je otac bio zaposlen na granici i za kog se ispostavilo da mu je omogućio bekstvo u Albaniju. Mladić je posle nekoliko nedelja ipak uhapšen i priznao je zločin.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *