Stefanović: Kurir mora da plati porez

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Kurir mora da plati porez, kao i svi drugi, u svakoj zemlji.

Stefanović je rekao novinarima da se taj dnevni list nedeljama bavi, kako je rekao, monstruoznom, besomučnom kampanjom protiv predsednika Aleksandra Vučića iz razloga jer mora da plati porez.

„Meni je žao što je to tako, pogotovo jer se vrši jedan kontra spin u smislu da se vrši pritisak da se plati porez… Pa ,to je besmisleno. Svaki građanin ove zemlje svaki medij, svaka institucija, svako od nas mora da plati godišnji porez”, rekao je Stefanović.

On je rekao da je kampanja koju vodi Kurir do sada „nezabeležena u Srbiji”.

„Ova kampanja, potpuno je monstruozna i služi da se Aleksandar Vučić pritisne, da poklekne, i da kaže ‘hajde da ovi ljudi ne plaćaju porez’, a to je nemoguće. Kurir mora da plati porez”, rekao je Stefanović.

On je kazao da misli da ovaj list ne radi u interesu javnosti, te da, kaže „radi samo sa ciljem da vrši pritisak da možda nastave svoju politiku, u kojoj će uzimati novac ali ga neće plaćati kroz porez”.

„Kada vam je lice iz dana u dan na naslovnoj strani, optuženi za stvari koje nemaju nikakve veze sa vama, niti ste ih učinili, gomilom kleveta, uvreda i da to podnosite, onda je to možda pitanje da li taj medij uopšte to sprovodi na način da informiše javnost, da li radi u interesu javnosti, a ja mislim da ne radi”, kazao je Stefanović.

Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja obijanja stana novinarke Krika, te da je identifikovala dve grupe kriminalaca koji su od ranije poznati policiji zbog obijanja stanova.

„U poslednjih nekoliko dana intenzivno se radi na rasvetljavanju ovog slučaja. Policija je identifikovala dve grupe koje operišu u tom kraju, za koje se znalo da se bave od ranije, a neki su i kažnjavani zbog toga zbog obijanja stanova”, kazao je Stefanović.

On je rekao da se radi na identifikaciji lica za koje smatraju da su učestvovali u ovom krivičnom delu.

„Svakako da se intenzivno radi i da nam je stalo da pronađemo počinioce. Da pokažemo da će se na ovom slučaju preduzeti sve, kao i na svim ostalim, i da ne postoji ni trunka sumnje da će policija uraditi svoj posao da ih privede”, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da mladići koji su privedeni u Grčkoj zbog ubistva američkog državljanina nisu od ranije poznati policiji.

On je rekao da je Ministarstvo pre svega stupilo u kontakt sa porodicama mladića.

„Naravno naša ambasada je u komunikaciji sa njima, da vidimo šta što možemo mi kao država da da učinimo. Oni nisu pre ovoga bili poznati srpskim pravosudnim organima, dakle, ne radi se o licima iz kriminogene sredine “, kazao je Stefanović.

Ministar je objasnio da je u ovom momentu teško davati zaključke o tome šta se tačno desilo, te da ne može da daje tačnu kvalifikaciju krivičnog dela koje se dogodilo u Grčkoj, sve dok, kako je kazao, ne budu bili poznati svi detalji istrage.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *