Stefanović: Nema te kriminalne grupe koja se ne plaši naše policije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u Nišu da su kriminalne grupe u stalnom strahu od policije.

Takođe, on je naveo da je policija u protekle tri godine zaplenila oko 10 tona droge i uhapsila 400 kriminalaca iz 58 kriminalnih grupa.

On je na svečanosti povodom Dana policije rekao i da je važno da građani znaju da niko nije zaštićen i da je srpska policija snažan štit svom narodu i državi od svakog potencijalnog vida ugrožavanja.

„Mi želimo mir i stabilnost, ali smo spremni da najoštrije odgovorimo na svaku pretnju“, kazao je Stefanović.

Istakao je da se građani Srbije osećaju bezbedno zbog „ozbiljnog i predanog rada i iskazane hrabrosti“ svih jedinica MUP-a, koje u svim krajevima zemlje ozbiljnim akcijama „kriminalce iz najopasnijih klanova privode pravdi“.

On je istakao da je kriminal u protekle tri godine smanjen za 7,5 odsto, odnosno za oko 25.000 krivičnih dela, navodeći da je time policija dokazala da je garant bezbednosti građana.

„Svaki građanin zna da nema zaštićenih, nema kriminalaca koji mogu da se osećaju sigurno dok diluju drogu, nema kriminalnih grupa koji ne osećaju strah od policije i nema onih koji se osećaju lagodno dok planiraju svoja zlikovačka dela“, rekao je Stefanović.

Stefanović je kazao da se mora nastaviti putem poštovanja pravde i zakona, navodeći da je terorizam ozbiljan izazov na koji se mora imati odgovor. Naveo je da je tokom migrantske krize kroz Srbiju prošlo oko 1,5 miliona migranata, prema kojima su svi bili humani.

On je takođe odbacio kritike na račun policije, istakavši da ih rezultati u svakodnevnom radu demantuju.

„Uprkos pokušajima mnogih da ospore rezultate policije, istina ih demantuje. Umesto da poštuju rad i posvećenost policajaca i sve što je urađeno na očuvanju sigurnosti građana, neki ovih dana pronalaze samo loše reči za rad ovih mladića i devojki. To im neću dopustiti“, rekao je Stefanović i istakao da nema oblasti u kojoj pripadnici MUP-a nisu postigli dobre rezultate.

Stefanović je rekao da će MUP uskoro dobiti novi broj patrolnih vozila, kao i da će u narednih nekoliko godina dobiti tri nova helikoptera. Ponovio je da će biti povećane plate policiji, koja je, kako je rekao, opremljenija i bezbednija nego što je bila. Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *