Stefanović: Niti sam rođen u fotelji, niti ću u njoj umreti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se sednica Skupštine Srbije, na kojoj bi nova premijerka Ana Brnabić trebalo da iznese svoj ekspoze, očekuje naredne nedelje.

„Predsednica Skupštine će zakazati sednicu, ja očekujem, naredne nedelje, ne znam tačno koji dan“, rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Upitan da li očekuje da će ostati ministar Stefanović je rekao: „Ako me predlože, niti sam rođen u fotelji, niti ću u njoj umreti“.

On je dodao da apsolutno podržava odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da za mandat za sastav nove Vlade Srbije poveri dosadašnjoj ministarki državne uprave i lokne samouprave Ani Brnabić.

„Verujem da je ova odluka dobra za Srbiju, da je dobro odmerio i razmislio… Podržimo tu odluku, ja sam uveren da će Ana Brnabić, a ja sam je upoznao, nije joj teško ništa, nije joj problem da dođe da radi i nedeljom. Zna koliko je važno da se završi ceo ekonomski proces i koliko su važni pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom. Ana razume da ova Vlada nastavlja sa onim što je počela pethodna“, rekao je Stefanović.

Upitan da prokomentariše negodovanje dela vladajuće koalicije zbog takve Vučićeve odluke, on je rekao da „ne razume takvu vrstu lažne polarizacije“.

„Ne sviđa mi se kad neki ljudi zaboravljaju iz Srpske napredne stranke – mi smo ovlastili Aleksandra Vučića da predloži Anu Brnabić. To je i naša odluka. Vidim da nekima se čini da tor nije baš najpopularnije, izgubiće neki poen, ajde da javno šalju jedne poruke, tajno druge… Ne. To je naša odluka“, rekao je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *