STIŽE KATAKLIZMA! TRAMP NAREDIO: „Bežite i spasavajte žive glave!“, stiže čak šest uragana, očekuju se žrtve i materijalna šteta NESLUĆENIH RAZMERA!

Uragan „Florens“ stiže, ali ne sam! Istočnu obalu SAD udariće šest uragana, žestoki vetrovi su već počeli da šibaju, a oglasio se i predsednik Donald Tramp.

On je građane pozvao da se hitno evakuišu, a guverner Severne Karoline Roj Kuper izjavio je da je vreme za beg „skoro isteklo“.

Iako „Florens“ usporava kako se približava istočnoj obali SAD, njegov udar na Severnu Karolinu nimalo se neće smanjiti i očekuje se da će izazvati opasne poplave, rekao je direktor Nacionalnog centra za uragane Ken Grejem.

Ukoliko se „Florens“ danima zadrži duž obale, poplave bi mogle da zahvate najmanje tri kilometra površine ka unutrašnjosti kopna, upozorio je Grejem.

„Florens“ je sada klasifikovan kao uragan druge kategorije s vetrovima brzine do 175 kilometara na čas.

Nacionalni centar za uragane SAD saopštio je da će vetrovi uragana doseći i do 315 kilometara od njegovog centra, zbog čega će biti ugrožena veći deo istočne obale SAD.

Procenjeno je da je deset miliona ljudi u opasnosti od uragana. Očekuje se nadolazak mora i do 13 metara, kao i do 75 centimetara kiše.

Privatna američka meteorološka firma „Akjuveder“ objavila je danas procenu da će uragan „Florens“ izazvati ekonomsku štetu od 50 do 60 milijardi dolara.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *