STIŽE NOVI ZAKON: Oduzimanje vozila za dva promila alkohola u krvi

U narednih mesec dana pred Skupštinom Srbije naći će se novi predlog zakona o bezbednosti saobraćaja koji predviđa oštrije kazne od sadašnjeg, a jedna od predloženih mera biće oduzimanje vozila vozačima kojima se ustanovi dva promila alkohola u krvi.

Inače, od 4.200 saobraćajki kjoje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola, čak 4.000 su bili muškarci, rečeno je danas na Međunarodnoj konferenciji koja se bavi bezbednošću u saobraćaju, a koju je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja s temom „alko brava”.

Najveći broj stradalih pešaka, kazao je Stefanović, su građani od preko 65 godina starosti, te istakao da represivne mere moraju da postoje.

– Kontrolisaćemo svakoga. Neće mu pomoći ni što vozi merecedes ni džip, niti ako ima bilo kakvu člansku kartu. Ništa mu neće pomoći. Svaki vozač kojeg zaustavimo biće alko testiran”, poručio je Stefanović.

Stefanović je rekao da je u saobraćajnim kontrolama samo tokom prošle godine otkriveno oko 52.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i da je od toga broja gotovo polovina imala od 0,5 do 1,2 promila alkohola u krvi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *