Stojketu metak prošao kroz slepoočnicu, a tragovi mučenja ozkrivaju RAZLOG NAPADA

Nebojši Stojkoviću Stojketu (49), vođi rakovičkog klana koga je neidentifikovani napadač ranio u ponedeljak uveče u Barseloni, prekjuče je kroz slepoočenicu, izašao metak koji je završio u njegovom čelu.

– Stojković je u stabilnom stanju. Prekjuče je operisan, metak mu je izvađen iz grudi. U petak mu je metak iz čela, izašao kroz slepoočnicu, nisu oštećeni lobanja i mozak – rekao je za „Blic“ Stojkovićev advokat Boban Glavonić.

Niko za sada ne želi da prognozira da li će i kojim tempom će ići Stojković oporavak. Stojković u bolnici Sant Pau u Barseloni, pod stalnim nadzorom policajaca da neko ne bio kojim slučajem pokušao da ga dokrajči.

Napadač mu je, ustanovljeno je u bolnici, odsekao i vrh jednog prsta, a ne dva, kako su preneli mediji u Španiji. To mučenje žrtve ukazuje da je iza atentata više nego ozbiljan Stojketov protivnik. Zbog tog isečenog prsta, španska policija, koja se za informacije koje bi mogle doprineti rasvetljavanju atentata obratila kolegama u Srbiji, nije isključila mogućnost da je Stojkovića atentator, pre nego što je u njega ispalio nekoliko metaka, pokušao da ga primora da mu prizna nešto. Svi ti brutalni postupci ukazuju da je verovatno Stojković napadnut zbog neraščišćenih računa u trgovini drogom ili borbi za prevlast na tržištu kokaina.

Iako nije utvrđeno, pretpostavka je da je Stojković nova žrtva u zahuktalom ratu između rivalskih kriminalnih grupa iz Kotora, škaljarskog i kavačkog klana. Rat između dve kriminalne organizacije u kome je do sada, sa obe strane, stradalo nekoliko ljudi, počeo je pre tri godine zbog nestanka više od 200 kilograma kokaina upravo u Španiji, ali u luci Valensija.

Stojković je sa škaljarcima bio povezan preko barske kriminalne grupe, u kojoj mu je zet Ljubo Bigović. ta kriminalna grupa, kao i sam Stojković bliski su sa ljudima iz okruženja Luke Bojovića, koji upravo u Španiji služi kaznu od 18 godina zbog organizovanog kriminala, koji su „na vezi“ sa „škaljarcima“.

Stojković je u Srbiji osuđivan zbog droge, iznude, a trenutno se protiv njega ne vodi nijedan postupak.

U momentu ranjavanja Stojković je, kako saznajemo “Blic” kod sebe imao falsifikovana bosanska dokumenta. Pored njegovog tela nađen je i “kolt”, ali nije utvrđeno da li je Stojkovićev. Oružje je poslato na veštačenje, da bi se utvrdilo čiji otisci su na njemu, kao i da li je pucano iz nejga. Ako se oporavi, Stojković će se u Barseloni suočiti sa optužbom za posedovanje lažnih isprava, a možda će biti osumnjičen i za ilegalno oružje.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *