STRAVIČNA PROGNOZA ZA LETO! Najbolji svetski meteorolog prognozira za Srbiju nikad strašniji scenario – Stiže TORNADO koji sa sobom nosi najgore UŽASE!

AccuWeather za leto ove godine u Evropi predviđa da će biti izrazito toplo i sa opasnim prodorima žestokih oluja. U svom izveštaju navodi da će se područje dugotrajne vrućine protezati od Portugala i Španije do Poljske i Mađarske.

„Vrućina će biti dugotrajnija nego prošlog leta kad su rekordne temperature merene u delovima Portugala, Belgije, Nemačke i Skandinavije, ali su trajale, generalno, oko nedelju dana“, napisao je Erik Lejster, jedan od AccuWeatherovih najviših meteorologa.

Naveo je da se temperature više od 38°C mogu očekivati na potezu od severne Francuske, Belgije, prema Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj. Meteorolog Tajler Rojs izjavio je i to da bi se temperature više od 40°C mogle očekivati u delovima istočne i južne Francuske, i to tokom i jula i avgusta, a da će najgore biti u Portugalu i Španiji, gde je moguće da zareda nekoliko dana s temperaturama od 43°C i više.

Ipak, vrućine neće pržiti kompletnu Evropu. Jedno od područja koje će proći bolje nego ranijih godina biće Skandinavija, i zbog normalnijih temperatura i zbog normalnijih količina padavina.

Vrućine ne bi trebale biti tako brutalne ni na Balkanu, ali uz vrlo gadnu cenu – na potezu od Grčke sve do Srbije i Rumunije na sever, te Bugarske na istok, ovde se predviđaju strašne grmljavine i oluje.

„Ove oluje doneće brojne gromove, poplave i razorne vetrove. Najsnažnije oluje biće u stanju da postanu strašni tornado“, kazao je Rojs.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *