Studentkinja plaća alimentaciju biznismenu

SUDBINA: Sa 7 godina ostala bez majke ratnog heroja, a sud je ostavio bez deteta sa četiri meseca

 

 

 

Miloš Stanojević vlasnik firme Beton blok iz Barajeva već šest godina uzima 5.000 dinara mesečno, na ime alimentacije, od studentkinje, bivše supruge Dine Galorini

Vuk STANIĆ

Svekrva Slavica je jednog dana kupila veštačko mleko i donela u kuću, kad sam je pitala šta će nam jer sam ja dojila dete. Odgovorila mi je, uskoro ćete se razvesti pa da se dete navikava na veštačko mleka. Ništa užasnije nisam čula posle vesti o maminoj smrti.

 

Narodni poslanik Dragomir J Karić na čelu delegacije Pokreta snaga Srtbije BK posetio je pre neki dan Barajevo i bio gost uspešnih srpskih privrednika:

-Imao sam veliku čast da budem gost jednog srpskog domaćina u Barajevu, Gorana i Miše Stanojevća koji se bavi jednim vrlo teškim i napornim poslom, a to je proizvodnja građevinskog materijala, rekao je poslanik Karić.

On je istakao da ljudi kada hoće i znaju – mogu mnogo i da urade. Na imanju porodice Stanojević angažovano je još osam radnika. U okviru porodičnog biznisa imaju i dobro razvijenu trgovinu. Goranova deca sin i ćerka pomažu u proizvodnji betona a uskoro će porodica proširiti biznis jer će dobiti novu halu.

-Ja duboko verujem da će naš predsednik Aleksandar Vučić da stimuliše takve porodične kompanije jer to i jeste cilj razvoja srednjih i malih preduzeća, a s obzirom da je prošla i ova godina, proglašene godinama preduzetništva, ja verujem a i ja ću se zalagati i kao narodni poslanikda se pomogne svim proizvođačima građevinskog materijala u Srbiji jer Srbija se gradi, u Srbiji se radi, rekao je Karić.

Tim uspešnim srpskim biznismenima iz firme „Beton blok“ već šest godina plaća alimentaciju, bivša snaha Dina Galorini, studentkinja i ćerka palog borca odlikovanog ordenom časti. Dina se izdržava od boračke invalidnine pokojne majke Ljiljane Žikić Karađorđević koja iznosi 30.000 dinara masečno. Majka Ljiljana je poginula 1999. na Kosovu kao pripadnik 125 motorizovane brigade:

-Miloš je podneo zahtev za razvod braka a da je to nisam ni znala. Samo su mi rekli da se iselim iz kuće. Tada je dete imalo samo tri meseca. Svekrva Slavica je jednog dana kupila veštačko mleko i donela u kuću, kad sam je pitala šta će nam jer sam ja dojila dete – odgovorila mi je, uskoro ćete se razvesti pa da se dete navikava na veštačko mleko. Ništa užasnije nisam čula posle vesti o maminoj smrti. Imala sam samo 19 godina, i tada sam saznala da roditelji mog supruga planiraju naš razvod. Shvatila sam da ću ostati i bez svog deteta.

Na sudu su tražili da oni dobiju dete pošto su imućna porodica, a ja sam živela u hraniteljskoj porodici kod tetka Ljilje. I sud je normalno dodelio njima našeg sina.

Odmah nakon rešenja on se prijavio u Udruženje za samohrane roditelje i tužio me za alimentacijeu!

Kasnije jednom kad nisam imala novac i tri meseca nisam platila alimentaciju, ponovo su me tužili i tražili da idem u zatvor do dve godine. Na sreću, nisam otišla u zatvor pošto je tetka Ljilja pozajmila pare i platila na račun bivšeg supruga 20 000 dinara za četiri meseca.

Dok naš predsednik Aleksandar Vučić, kako reče Karić, ne krene da pomaže Stanojevićima biznismenima iz Barajeva, tu je studetkinja Dina da „pogura“ porodični biznis sa 5.000 dinara mesečno. Inače, Dina je sada završna godina na master studijama na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Jedina primanja su joj majčina penzija sa kojom plaća i alimentaciju pomenutim biznismenima. Ona veruje da će se uskoro zaposliti i da će joj sud potom dodeliti sina, kod sebe. Ona kaže da u tom slučaju neće tražiti alimentaciju od biznismena iz Barajeva.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *