Sudske jebade! SEKSI SUDIJA IZ  VRANJA ZATAŠKAVALA SLUČAJ ZBOG LJUBAVNE AFERE SA BRATOM OKRIVLJENOG

Marija Janićijević, sudija iz Vranja, četiri godine odlagala početak suđenja za napad na novinarku jer se „švalerisala“ sa bratom okrivljenog

Piše: Stela Pecarski

 Jedan čovek mi je čak rekao da ja ispričam sve to na televiziji i u novinama, da je on viđao sudiju Janićijević i Stanka Ilića, brata okrivljenog Gorana Ilića, po raznim „šumarcima“ i mestima za švaleraciju

 

Sudija Osnovnog suda u Vranju Marija Janićijević, koja je celoj Srbiji postala poznata po seksi fotografijama na društvenim mrežama, prošle nedelje se našla usred novog skandala koji potresa Vranje.

Naime, sudija Janićijević je posle pisanja „Afere“ zbog nedoličnog ponašanja i velikog broja zastarelih predmeta smenjena i prebačena da sudi parnične postupke.

Proverom od strane Visokog saveta sudstva, utvrđeno je da je Marija Janićijević imala više od 15 predmeta koji su zastareli i isto toliko njih koji su išli ka zastarelosti.

Najinteresantniji je slučaj napada na porodicu novinarke Tanje Janković, koji je imao velikog medijskog odjeka, a koji je po podizanju optužnice dodeljen upravo sudiji Janićijević. Prvi glavni pretres bio je zakazan za 4. jul 2014. godine, ali je počeo u aprilu ove godine, posle četiri godine, i to tek kada je sudija Janićijević sklonjena sa ovog slučaja i prebačena na parnične postupke.

Niko nije imao objašnjenje kako i zbog čega sudija Janićijević četiri godine ne može da obezbedi prisustvo svih okrivljenih i počne glavni pretres dok se pre nedelju dana nije oglasio njen dugogodišnji emotivni partner S.S. (ime poznato redakciji).

S.S. je vidno uznemiren i potresen pokušavao da stupi u kontakt sa novinarkom Tanjom Janković.

– Čoveka poznajem iz viđenja, mali je grad i svi se uglavnom znamo. Nije tajna da Tanju Janković poznajem jer smo išli u osnovnu školu i sa njom i njenom porodicom sam u kontaktu, pa je bilo logično da se obrati meni – priča građanin Vranja koji je insistirao da mu ne pominjemo ime.

On kaže da je bio prilično šokiran kada ga je S.S. zaustavio na ulici i pred više ljudi mu rekao: „Da li si čuo šta mi se desilo? Devojka (sudija Marija Janićijević, prim.aut) mi se je*ala sa najboljim drugom. I to dok sam bio u bolnici. Saznao sam da to traje već duže vreme“.

Naš sagovornik kaže da mu je bilo neprijatno i da nije znao šta da kaže na ove reči sudijinog momka.

– Bio sam zatečen. Tu je bilo više ljudi, nekako me je bilo sramota. Rekao sam: „Pusti, možda nije istina, ovde se svašta priča“, na šta je on počeo da viče: „Istina je, bre, pratio sam ih, uhvatio sam ih na delu“ – priča naš sagovornnik. Tada je pred okupljenim ljudima S.S. rekao da je reč o Stanku Iliću, bratu Gorana Ilića, kome se sudi za napad na novinarku Janković i da mu je sada jasno zašto se Marija Janićijević toliko borila da taj slučaj zastari. Inače, pomenuti Ilić je oženjen i otac je dvoje maloletne dece.

Sagovornik „Afere“ kaže da je, besan i uznemiren, S.S. otišao svojim putem, ali da je već kod sledećeg kafića zaustavio neke druge poznanike kojima je veoma glasno ispričao istu priču.

-Pozvao sam Tanju Janković telefonom i ispričao joj za ovaj susret. Zahvalila mi se na informaciji i rekla da nije iznenađena više ničim što dolazi sa te strane jer četiri godine ima pakao od života zbog njih. Posle toga se nismo ni  čuli ni videli – kaže naš sagovornik.

Kada smo pozvali novinarku Janković, potvrdila je da je čula za taj događaj.

-Taj čovek koji se vama javio nije jedini. Zvalo me je još najmanje troje ljudi. Zgroženi su svi jer znaju kako je  opstruiran moj slučaj pred sudom u Vranju, dok ga je Marija vodila. Jedan čovek mi je čak rekao da ja ispričam sve to na televiziji i u novinama, da je on viđao sudiju Janićijević i Stanka Ilića, brata okrivljenog Gorana Ilića, po raznnim „šumarcima“ i mestima za švaleraciju, ali da to nije povezivao sa odugovlačenjem sudskog procesa jer nije znao da ona vodi moj slučaj – kaže Jankovićeva.

Ona navodi da je čovek koji joj se obratio dao svoj broj telefona i rekao: „Zovi me ako treba da svedočim na sudu. I gde sam ih viđao i šta su radili. Nemam problem i ne plašim se. Mislio sam da je švaleracija u pitanju i pravio sam se lud, ko se sa kim je*e me ne zanima, ali sada kada je jasno zašto vas je maltretirala četiri godine, svedočiću bez problema“.

-Nisam mogla da shvatim da neko može tako bezočno da zloupotrebi svoju funkciju. I dalje ne znam šta da kažem. Pitala sam se često šta je razlog onakvog sudijinog ophođenja prema meni i vođenja postupka. Verujte, sve drugo mi je padalo na pamet sem ovoga. A onda sam za prvomajske praznike, dok sam bila u Vranju, dobila u inboks na Mesindžeru poruku od meni nepoznatog čoveka da mu se javim jer ima informacije za mene. Mislila sam da je verovatno neko ko ima neki svoj problem i želi da mu dam kontakt i pomognem da iznese u medije to što ga muči. Dobijam takvih poruka milion svaki dan – priča Jankovićeva.

-Međutim, kada sam pokazala poznanicima fotografiju čoveka koji mi je pisao i kada su mi rekli da je to sudijin dečko, sve mi je bilo jasno. Nije se na kraju javio, a ja sam morala da se vratim za Beograd. Ne znam šta da kažem i  šta da mislim. U normalnim zemljama zbog ovakvih stvari se leti sa posla i dobija zabrana obavljanja funkcije. Ovako, mislim da osim što će grad da priča o njihovoj sramoti, ništa se neće desiti – zaključuje Jankovićeva.

 

One thought on “Sudske jebade! SEKSI SUDIJA IZ  VRANJA ZATAŠKAVALA SLUČAJ ZBOG LJUBAVNE AFERE SA BRATOM OKRIVLJENOG

  • 8. септембра 2018. at 14:59
    Permalink

    divna je

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *