Sutra se trči uz Beograđanku

U nedelju se održava 30. trka uz stepenište do skora najviše zgrade u Beogradu
Pre više od tri decenije, zahvaljujući Studiju B, Beograd je dobio trku uz stepenište Palate Beograd.

Tih godina se uz stepenice trčalo još samo u Njujorku, dok je danas veliki broj svetskih metropola koje u svojoj sportskoj ponudi imaju i trku uz stepenice nebodera. Prvih godina u Trci uz Beograđanku su učestvovali rekreativci, ali i novinari Studija B.

Trka uz Beograđanku se vremenom razvijala i danas se po kvalitetu učesnika i same organizacije može porediti i sa pomenutom trkom u Njujorku. Od pre sedam godina u okviru manifestacije u posebnoj trci takmiče se i vatrogasci pod punom opremom, što je bez sumnje ovaj događaj učinilo još atraktivnijim.
– Očekujemo da jedinstvena trka u našem gradu ove godine okupi rekordan broj takmičara, koji će trčati od prizemlja Palate Beograd do prostorija radija Studio B na 23. spratu. Upravo tu je rođena ideja da Beograd dobije trku uz stepenice. Iz poštovanja prema Đoki Viještici, Dušku Radoviću, Draganu Markoviću i ostalim pionirima Studija B i Trke uz Beograđanku, u obavezi smo da organizaciju svake godine podignemo na još viši nivo – poručio je Aleksandar Simić, direktor trke i urednik sportske redakcije RTV Studio B.

Pokrovitelji trke su Ministarstvo omladine i sporta Srbije i gradski sekretarijat za sport i omladinu Beograda.

Izvor: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *