ŠVAJCARSKI LEKAR ŠOKIRAO SVET: NOVAK ĐOKOVIĆ IMA OPASAN POREMEĆAJ!

Novak Đoković oboleo je od poremećaja ishrane koji preti da mu uništi život, tvrdi priznati švajcarski nutricionista Jerg Hezli!

Dijagnoza koju je Švajcarac postavio najboljem srpskom teniseru jeste bolest zvana ortoreksija. Kako je poznato, Novak je već dugo vremena na veoma specifičnom režimu ishrane koji podrazumeva uglavnom konzumaciju biljaka, ali potpuno isključuje unošenje mesa u organizam.

– Novak Đoković, koliko sam mu se samo divio na terenu, njegovom stilu i načinu kretanja… A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promeni način ishrane i zapitao se koliko li će izdržati. I evo, sada vidimo posledice njegovog poremećaja u ishrani. Ova vrsta poremećaja nisu samo anoreksija ili bulimija, postoji i bolest zvana ortoreksija koja naizgled deluje kao zdrava ishrana. I upravo zato Novak i nije svestan posledica koje po njega ima to što je već duže vreme na ovoj dijeti – izneo je svoje mišljenje Hezli i dodao:

– Đoković praktikuje dijetu kojom izbegava šećer u potpunosti, ali koliko god delovalo dobro, to je dugoročno izuzetno štetno po organizam. Vremenom sportista počinje da oseća sve veći zamor, razvijaju se upale, alergije, intolerancija. Sve je podložniji stresu, spava sve manje i manje, da bi na kraju jedino uz pomoć lekova uspeo da utone u san. Osoba je sve iscrpljenija psihički i neophodni su psihosomatski lekovi. Gubi vezu s prijateljima i porodicom, oseća se izolovano i javljaju se suicidne misli – tvrdi Hezli, koji se ograđuje od toga da li Đoković proživljava baš sve pomenute simptome bolesti.

Jirg Hezli je švajcarski doktor koji poseduje Institut za nutricionističke dijagnoze u Švajcarskoj. Tokom karijere sarađivao je sa mnogim uspešnim sportistima, olimpijskim i svetskim šampionima, a između ostalog radio je kao lekar za ishranu pri Nemačkoj biciklističkoj federaciji i Odbojkaškom savezu Švajcarske.

Izvor: Kurir

One thought on “ŠVAJCARSKI LEKAR ŠOKIRAO SVET: NOVAK ĐOKOVIĆ IMA OPASAN POREMEĆAJ!

 • 8. новембра 2018. at 21:03
  Permalink

  Новак Ђоковић је најбољи тенисер веома образован, паметан, пре свега саосећајно човек. Новак Ђоковић је Србин! Србин је међу другим људима као планина међу брдима. Срби немају узора до Бога.
  Са Србима се сви пореде да би знали колико вреде.
  И са Новаком Ђоковићем.
  Завидљивост је грех Ни лекари често нису имуни на завист.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *