„SVAKO SE O SVOM JADU ZABAVIO“: Šta su glumci Lečić, Trifunović i Brajović rekli o nastupu Nenada Jezdića na auto-putu „Miloš Veliki“!

Auto-put „Miloš Veliki“ otvoren je pre četiri dana, koliko traje polemika u javnosti u vezi sa pojavljivanjem glumca Nenada Jezdića u ulozi Miloša Obrenovića.

O tome su ponajviše „gorele “ društvene mreže, ali i sveukupna javnost, sa jedne strane optužujući ga da se „priklonio vlasti“, dok su drugu tvrdili da je samo radio svoj posao.

Reagovale su i njegove kolege glumci. Tako je predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije Voja Brajović rekao da smatra da ne treba pretiravati u kritikama, „naročito kada je u pitanju takav vrhunski glumac, kao što je Jezdić“.

  • Znate kako kaže Aleksandar Popović, postoje samo ljudi i neljudi. Druge podele su lažne. Sve te naše kolege koje se obrću na ovu ili onu stranu u svakom slučaju nisu neljudi. Bez obzira da li je u pitanju Miki Manojlović, Aca Berček, Milan Gutović, Laza Ristovski, Sergej Trifunović, Nenad Jezdić, reč je o barjaktarima glume, vrhunskim glumcima. Ne treba vrhunske umetnike svrstavati ni na jednu stranu, a svako ima pravo da iznese svoj stav – rekao je Brajović za „Danas“.

Drugi Jezdićev kolega, glumac i govornik na većini protesta „1 od 5 miliona“ Branislav Lečić kaže da ne treba biti isključiv, „jer je gradnja svakog puta u suštini dobra stvar, što naravno, ne znači da će prestati da izražava bunt protiv onoga što čini ova vlast, različitim povodima i iz različitih razloga“.

  • Aleksandar Vučić je taj koji nas deli i nas umetnike i nas kao narod, iako bi trebalo da u svojstvu predsednika države predstavlja oličenje tolerancije i poštovanja za drugačija mišljenja i stavove. Potrebno je, stoga, da se mi, Vučićevi politički protivnici, ponašamo i mislimo drugačije, umesto da podilazimo samovolji i primitivizmu koje pokazuje vlast – kaže Lečić.

Druga bi, kaže Lečić, situacija bila da su svi umetnici proglasili bojkot, a Jezdić to prekršio.

  • Ovako, on je, siguran sam, imao lične razloge što je učestvovao na manifestaciji u organizaciji režima. Takođe, smatram da nije izašao iz okvira profesije – rekao je Lečić.

Na pitanje kako komentariše angažman glumca Nenada Jezdića u otvaranju auto-puta i kritike na njegov račun koje su potpom usledile, reditelj Srđan Dragojević odgovorio je samo jednom rečju „kojekude“, dodajući da širi komentar nije potreban.

Kako „Danas“ navodi, ništa rečitiji nije bio ni Đuričko, koji je uz opasku da je sve tamni vilajet, odbio da komentariše kolegu Jezdića.

  • Citirao bih staru narodnu, a naš narod je najpamentiji: svako se o svom jadu zabavio – naveo je u odgovoru ovom listu lider PSG i glumac Sergej Trifunović.

Upravo on je na društvenim mrežama zbog „šerovanja“ teksta pod naslovom „Ode i Nenad Jezdić“ na svom tviter nalogu, i bez ikakvog komentara, izazvao burna reagovanja.

Dodatne reakcije je Trifunović izazvao i objavom da bi rado igrao Karađorđa, ako za to dođe vreme.

  • Ako se to dogodi, molim njegovu svetost A Vučić da me pozove da igram Crnog Đorđija. Honorara bez, ja častim – napisao je on na Tviteru, prenosi „Danas“.
  • Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *