SVEDOK OPTUŽUJE BIVŠE FUNKCIONERE DEMOKRATE: Nestalo 10 miliona dolara! Homen i Malovićka raskućili Šarića?!

Bivša ministarka pravde Snežana Malović i nekadašnji državni sekretar Slobodan Homen uticali na sve odluke o privremeno oduzetoj imovini Darka Šarića (48), istakli su juče advokati optuženih na suđenju za pranje para.

Da su Malovićeva i Homen vukli konce, potvrdio je i svedok Nenad Ralević, koji je otkrio da mu je do promene izvršne vlasti 2012. sugerisano da unovči, a ne da održava imovinu Šarića i njegovih saradnika!

Nenad Ralević, direktor firme „Municipium S“, koja je privremeno oduzeta od optuženog Nebojše Jestrovića (48), izneo je šokantan podatak da mu je do promene vlasti 2012. godine savetovano da unovčava imovinu oduzetu od Šarića i drugih optuženih.

Nebojša Jestrović je pitao svedoka da li su sve poteze vukli Homen i Malovićeva preko kumovskih odnosa sa advokatom Vladimirom Galjakom, na šta je Ralević odgovorio da u to vreme nije mogao da dođe do dokumentacije.

– Rečeno mi je da se time bave Slobodan Homen i Snežana Malović i da se u to ne mešam – precizirao je Ralević.

Na pitanje Radovana Štrpca od koga je dobio naredbu da angažuje advokata Vladimira Galjka u postupcima koje je „Municipium S“ potom izgubio, Ralević je otkrio da je naređenje stiglo iz tadašnjeg državnog vrha.

– Tadašnji direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Jugoslav Stojković kazao mi je: „Rekao je Homen da uzmeš Galjka.“ Rečeno mi je da je to državna stvar – obelodanio je Ralević i dodao da je papire o firmi kojom je upravljao dobio tek 2012. godine, posle promene izvršne vlasti.

On je istakao da se situacija promenila kada je Snežanu Malović na ministarskom mestu zamenio Nikola Selaković.

– Tada je i Biljana Pavlović došla na mesto direktorke Direkcije za upravljanje privremeno oduzetom imovinom. Ona je bila izuzetan pravnik, kritičar, izuzetno savesna – naglasio je svedok.

Ralević je decidno naveo da u dokumentaciji nije našao podatak da je Darko Šarić bio vlasnik firme „Municipium S“.

– Darka Šarića u dokumentaciji uopšte nema. Nisam video nigde njegovo ime – izjavio je svedok, koji je sa Direkcijom za upravljanje privremeno oduzetom imovinom potpisao ugovor kojim se obavezao da će voditi „Municipium S“, koji mu je dat na upravljanje.

Advokat Dejan Lazarević rekao je da Ralevićevo svedočenje opisuje sve ono što se događalo iza kulisa.

– Meni je žao što tužilac nije slušao svedoka ili što nije hteo da ga čuje, očigledno su mu u ušima i dalje samo reči Homena i Malovićeve. Pranja novca nije bilo – rekao je Lazarević.

Pošto nisu završena veštačenja stručnjaka ekonomsko-finansijske struke, suđenje je odloženo za 13 maj.

Od Šarića su privremeno oduzeti stanovi, kuće i preduzeća i dati na upravljanje Direkciji za upravljanje imovinom.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *