Svedok prepoznao ubicu „zemunca“ ! Zločin na Zvezdari rasvetljen posle pet godina

Dejan Mitrović (41), koga policija sumnjiči za likvidaciju pripadnika „zemunskog klana“ Jovice Radonjića (35) u Beogradu 8. aprila 2015. godine, identifikovan je pet godina posle zločina zahvaljujući svedoku, saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih istrazi.

Policija veruje da je likvidaciju naložio neko treći, pa je istraga sad proširena kako bi se otkrio i nalogodavac!

– Sumnja se da je Mitrović zločin počinio da bi prebio dug koji je imao prema pojedincima iz podzemlja. Istragu je otežalo to što je Mitrović bio „sakriven“ od policije, i to u zatvoru, gde služi višegodišnju kaznu zbog drugih imovinskih krivičnih dela – kaže naš sagovornik.

Bogdan Radonjić, otac ubijenog Jovice, svojevremeno je otvoreno pričao na koga sumnja da je naručio likvidaciju.

Pakovao drogu Đuri MutavomJovica Radonjić je bio član „Firme“, navijačke grupe FK Vojvodina, koja je bila filijala „zemunskog klana“ i služila za rasturanje narkotika po Novom Sadu i Vojvodini.On je i hapšen u akciji „Sablja“ i osuđen zbog trgovine narkoticima. Na suđenju je tvrdio da je samo prepakivao drogu za Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi, potonjeg svedoka-saradnika.

– Ubistvo je režirano u „Havani“. Inspektor koji je radio na tom slučaju pominje cifru od 50.000 evra. Jovica se sukobio sa momcima koji su ubili čoveka u „Majdanu“ (ubistvo Vladimira Veličkovića 2015. godine, prim. aut.). To su neki Neca i Stanko (Nemanja Ivanov i Slavko Buhanac) – rekao je Bogdan u jednoj emisiji emitovanoj u martu 2017. godine.

Ivanov je oslobođen za ubistvo Veličkovića, dok je Buhanac osuđen na 11 godina zatvora. Tek što je izašao iz pritvora, Ivanov je uhapšen zbog sumnje da je počinio novi zločin, ubistvo Baranina Blaža Đurovića na Dušanovcu u oktobru 2018. godine.

Izvor: Nije isključeno da su likvidacije Radonjića i Baranina Blaže Đurovića povezane

– Ivanov se dovodi u vezu sa Filipom Koraćom, desnom rukom vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića. Optužen je za ubistvo Đurovića, koji ga je zajedno sa Radonjićem jednom prilikom oteo zbog duga za drogu od 56.000 evra.

Nije isključeno da su likvidacije Radonjića i Đurovića na neki način povezane – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Odrastao uz „crvene beretke“Radonjić je rodom iz Kule, a među ljudima uz koje je odrastao i sa kojima se družio bili su i pripadnici Jedinice za specijalne operacije, čija je baza bila smeštena u tom mestu.Po rečima Jovičinog oca Bogdana, većina „crvenih beretki“ su bili dobri momci, ali je među njima bilo nekoliko „sumnjivih tipova“ sa kojima se njegov sin zbližio i na koje se, nažalost, ugledao.

Radonjić je ubijen 8. aprila 2015. godine, kada se u pratnji prijatelja Miloša M. dovezao do zgrade u kojoj je živeo sa suprugom u Ulici Ante Bogićevića 7. Kada je izašao iz džipa i zastao jer je pričao mobilnim telefonom, prišao mu je čovek sa kapuljačom.

Radonjić je skočio na napadača u pokušaju da se odbrani, ali je ovaj pucao i ranio ga. Umro je desetak minuta kasnije u naručju supruge. Napadač, za koga policija sumnja da je Dejan Mitrović, pucao je i u Radonjićevog prijatelja i pogodio ga u noge.

Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *