Tači dao SRBINU 20.000 EVRA

Tači dao SRBINU 20.000 EVRA: Otkriveno DELO koje je ZAČINIO NAŠ ČOVEK!

Foto: Profimedia

Sve je jasno!

Tačiju Srbin pisao autobiografiju! U pisanju autobiografske knjige Hašima Tačija „Nova država – moderna država“, koja je zasnovana na lažima i pokušajima da se prisvoji istorija Kosova, učestvovao je i jedan Srbin.

Albanski list „Bota sot“, objavio je već da se sumnja da je Tači angažovao trojicu novinara da napišu ovu knjigu, koju je predstavio kao svoje autobiografsko delo, i da im je to debelo platio državnim novcem.

Prema saznanjima, radi se o dva albanska novinara i jednom novinaru srpske nacionalnosti.

– Taj Srbin je od Tačija dobio najmanje 20.000 evra da mu pomogne u pisanju njegove romansirane biografije u kojoj su Srbi ocrnjeni. Knjigu su većim delom napisali Albanci, ali ovaj je začinio, odnosno sredio i dodao neke detalje – kaže izvor.

Tači i Mustafa

Foto: Profimedia

Saznanja potpuno je potvrdio i Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti. On dodaje da ga ovo uopšte ne čudi, kao i da je Tači do pred kraj rata bio funkcionalno nepismen, te da je kasnije brzo završio nekoliko kurseva.

– Tačni su podaci da knjiga koju je navodno napisao Tači u stvari nije njegova. To su pisala dva albanska novinara – jedan radi u novinama „Koha ditore“, a drugi na njihovoj televiziji. Kada je reč o tom Srbinu, spominje sa da je on vršio korekcije i usklađivao neke delove tog štiva koje su Albanci napisali. Radi se o priučenom novinaru koji se predstavlja i kao analitičar. Ta knjiga je nošena i prikazivana i u Briselu, nalazi se u Kongresnoj biblioteci u Americi, tako je po meni taj Srbin sigurno dobio bar 30.000 evra samo za te korekcije i pomoć u pisanju – priča Spasić.

I Haradinaj ima knjigu

Hašim Tači nije prvi bivši komandant OVK koji je svoja životna i ratna iskustva stavio na papir, pre njega je to učinio Ramuš Haradinaj u svojoj knjizi „Razgovori sa generalom: priče o ratu i slobodi“, a potpisan primerak ove knjige dobila je i švajcarska novinarka Marlen Šniper, koja je bila jedna od najvećih nada Tribunala u Hagu u postupku dokazivanja zločina protiv Haradinaja. Međutim, sud je odbio ovu knjigu kao dokaz, iako je Šniperova bila spremna da svedoči u Hagu.

On podseća da Tači ne bi bio u stanju da sam napiše knjigu.

– Za vreme rata na Kosovu, kada su krenule Tačijeve bande, njegov nadimak je bio Zmija i zna se da on tada nije imao nikakve škole završene, nije znao čak ni da se potpiše na svom jeziku. Sve je posle naknadno završavao, išao na brze kurseve, jer su pripadnici OVK smatrali da će lakše na vlast doći ako postanu intelektualci. On knjigu, dakle, nikako ne bi mogao da napiše sam.

Sagovornik napominje i da je na desetine Srba na Kosovu nažalost postalo deo albanske populacije.

– I unutar same albanske tzv. vlade na Kosovu ima na desetine Srba. Oni nisu zaposleni kao predstavnici srpskih lista već su oženjeni Albankama i žive u albanskim sredinama. Oni ne samo da su maltene postali deo albanske populacije, nego su ponekad i mnogo agresivniji nego sami Albanci u pogledu odnosa prema Srbima i Srbiji – kaže Spasić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *