Tači: Kosovo neće rizikovati prijateljstvo sa SAD!

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači saopštio je sinoć da je visokim američkim zvaničcnicima pružio uveravanja da Kosovo ni pod kojim uslovima neće rizikovati odnose i prijateljstvo sa SAD.

„Državne institucije moraju brzo preduzeti konkretne mere u skladu s prijateljskim savetima SAD-a. Te odluke trebalo bi da budu u funkciji održavanja i jačanja strateške saradnje sa SAD i naše državne obaveze za dijalog i mirovni sporazum“, rekao je Tači posle sastanak sa visokim predstavnicima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Eratom i Bredom Berklijem, saopšteno je iz kosovskog predsedništva, a presnosi Gazeta ekspres.

Kako se navodi u saopštenju, Erat i Berkli „ponovili su jasan stav američke administracije da bi porez trebalo da bude suspendovan kako bi se nastavio dijalog i nastojanja za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije“.

Na sastanku sa američkom delegacijom bio je i premijer privremenih institucija Ramuš Haradinaj.

Kako je saopšteno, Tači i Haradinaj su sa visokim američkim zvaničnicima razgovarali o odnosima između Kosova i SAD, političkoj situaciji na Kosovu i u regionu, kao i o dijalogu između Beograda i Prištine.

Izvor:Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *