Tači pomilovao ubice dece!

Kosovski predsednik Hašim Tači (poznat po nadimku Zmija) pomilovao je trojicu bivših pripadnika zločinačke OVK koji su osuđeni za monstruozno ubistvo petočlane porodice Hajra 2001. godine, među kojima i dvoje maloletne dece.

Glavni motiv ubistva koje se desilo u blizini Glogovca bila je činjenica da je glava porodice Hamza Hajra označen kao izdajnik albanskog naroda, jer je ostao da radi na mestu pripadnika MUP Republike Srbije. Iako su Arben Kicina i braća Arsim i Burim Ramadani priznali ovaj zločin i dobili po 30 godina robije (odležali manje od deset), Tači ih je dan uoči Nove godine pomilovao i tako im se praktično zahvalio na ovom monstruoznom delu!

Reagujući na Tačijevu skandaloznu odluku, publicista Veton Suroi je na Fejsbuku napisao da je Tači ovo uradio možda u svoje ime, ali ne i u njegovo kao građanina Kosova.

– Ubicama devojčica danas se zahvalio Hašim Tači, vršilac dužnosti predsednika Kosova – naveo je Suroi.

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun takođe nije krio prezir prema ovakvoj Tačijevoj odluci.

– Šta drugo očekivati od notornog zločinca kao što je Hašim Tači? To je njegov odnos prema ratnim zločinima, on ih je i činio i podržavao i on će učiniti sve da ti OVK zločinci ne budu procesuirani. Lažno je njegovo zalaganje za pomirenje i pravdu, lažna je njegova podrška specijalizovanim sudskim većima koja treba da sude pripadnicima terorističke OVK. Sad je progovorio pravi Hašim Tači, onaj isti Tači koga Zapad podržava svih ovih godina, a koji sad podržava ubice koje su na monstruozni način pobile tu porodicu – navodi Drecun.

Kobnog dana 2001. godine rafalima iz automatske puške bukvalno je izrešetan automobil porodice Hajra. Na mestu su ostali mrtvi Hamza Hajra (50), njegova supruga Miradije (45) i troje dece: Dževdet (22), Mimoza (14) i Adelina (9). Masakr je uspela da preživi samo devojčica Pranvera, koja je teško ranjena. Izveštaj Euleksa je potvrdio da je Hajra ubijen iz osvete, a pored pomenute trojke za ubistvo su kao saučesnici osuđena još dva člana OVK – Džeton Kicina na 16 i Blerim Kicina na 11 godina.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *