TAJKUN MIŠKOVIĆ TRAŽI 200 MILIONA: ODRAĆU NARODU KOŽU S LEĐA!

Tajkun Miroslav Mišković bi da ojadi srpski narod. Vlasnik „Delta holdinga“ podneće tužbu Vašingtonskoj arbitraži protiv države Srbije, uz zahtev za odštetom od neverovatnih 200 miliona dolara! Ovu sumu moraće da plate građani, koje će, ukoliko dobije spor u Vašingtonu, Mišković bukvalno istresti iz gaća.

Povod za tužbu su, kako navode u „Delti“, veliki gubici ove kompanije zbog petogodišnjeg sudskog spora koji se vodi u Srbiji, otkako je Mišković 2012. uhapšen zbog sumnje da je utajio porez.

STRANI FORENZIČARI
Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik „Delta holdinga“, u velikom intervjuu za magazin Biznis izjavila je da su ovu enormnu sumu novca procenili međunarodni finansijski forenzičari.

– Radili su procenu za „Deltu“ i saopštili da procenjen gubitak za pet godina iznosi preko 200 miliona dolara. Neke materijale smo već podneli, a još neke upravo sada podnosimo – rekla je Desivojević Cvetkovićeva.

Sagovornici Srpskog telegrafa, među kojima i generalni sekretar Saveta za monitoring Mario Spasić, smatraju da je ravno skandalu načiniti ovakav potez.

– Skandalozno je da Mišković to traži od države Srbije, odnosno od srpskog naroda. To mu, u stvari, uopšte nije pametno da uradi jer naš narod nije glup, to samo njegovoj kompaniji može da šteti. Dosta je bilo otimanja od srpskog naroda. Nadam se da će Mišković odgovarati zbog svojih ekonomskih marifetluka – poručuje Spasić.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov smatra da se treba zapitati koliko je zapravo vlasnik „Delta holdinga“ oštetio Srbiju svojim poslovanjem.

– Bolje je postaviti pitanje koliko je on oštetio državu, a ne da li je Srbija oštetila njegovu kompaniju. Koliko je ljudi otpušteno zbog neplaćanja računa i ponašanja Miškovićevih kompanija na tržištu, koliko je firmi propalo zahvaljujući njegovoj kompaniji. Voleo bih da, ukoliko zaista Mišković pokaže da mu je malo koliko je oteo od ove zemlje, država uputi kontratužbu zbog štete koju je on naneo Srbiji – navodi Jovanov.

OSVETA GRAĐANIMA
To da Mišković hoće da uzme pare iz budžeta Republike Srbije, tačnije da od građana uzme debele pare, govori i njegova izjava od pre nekoliko meseci. Naime, vlasnik „Delte“ je u februaru posle svedočenja u Specijalnom sudu izjavio da će greške koje država nanosi njemu na kraju platiti građani Srbije.

Podsetimo, Miroslavu Miškoviću je suđeno za utaju poreza. Optužen je da je pomogao sinu Marku, koji je takođe optužen, da utaji porez od oko 320 miliona dinara.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *