TAJNI ŽIVOT VLASNIKA AUTO-PERIONICE: Tri motiva egzekucije kuma Luke Bojovića!

Šta je tačno došlo glave Dragoslavu Miloradoviću – prijateljstvo sa Nikolom i Lukom Bojovićem, učestvovanje u poslovima Filipa Koraća ili rat za kriminalno nasleđe novog zemunskog klana? Policija ispituje najmanje tri motiva za likvidaciju vlasnika auto-perionice.

Policija u ovom trenutku tapka u mraku. Dokazi sa mesta zločina nisu im od prevelike koristi: ubice su lica sakrile iza kaciga, motor koji su koristile u likvidaciji spaljen je u Zvezdarskoj šumi, a da li na čaurama od ispaljenih metaka postoje DNK tragovi (i kuda oni vode), pokazaće veštačenje. Pre svega toga, inspektori moraju da otkriju motiv za ubistvo čoveka koji nije imao krivični dosije – osim optužnice koju je za falsifikovanje isprava i nošenje oružja delio sa Lukom Bojovićem.

VERZIJA 1: KRVNA OSVETA ŠARANOVIĆA

Zato je jedan od prvih pravaca istrage za MUP eventualni nastavak obračuna Bojovića i Šaranovića. Miloradović bi mogao biti potencijalna meta u tom ratu zbog saradnje sa Lukom, ali i još više zbog prijateljstva sa Nikolom Bojovićem, sa kojim je, navodno, i otvorio auto-perionicu ispred koje je ubijen. U ovom ratu pale su brojne žrtve, uključujući i samog Nikolu Bojovića i oba brata Šaranovića – Slobodana i Branislava.

Ipak, pitanje koliko je Šaranovićeva grupa aktivna nakon ubistva Slobodana, u martu prošle godine u Budvi. Verovalo se da je ta likvidacija nekadašnjeg kralja crnogorskog podzemlja označila kraj sukoba. Da li ubistvo na Karaburmi menja stvari?

VERZIJA 2: NOVAC OD DROGE

Otkad je zajedno sa Lukom Bojovićem oslobođen optužbi za falsifikovanje isprava (još ranih dve hiljaditih godina), Miloradović nije evidentiran u policiji. Ipak, prema operativnim podacima, pominje se kao osoba koja je navodno dala novac Ivanu Adrovcu za kupovinu izvesne količine kokaina. Prema tim informacijama, novac je poticao od Filipa Koraća, novog vođe Bojovićevog klana.

Dug nikada nije vraćen, a Adrovac je uhapšen u Švajcarskoj. Njegovoj supruzi Maji sudi se zbog pomaganja u pokušaju ubistva Milana Beka, a i Ivanovo ime pominjano je u istrazi.

VERZIJA 3: RAT ZA PREVLAST

Jedno je sigurno: ovako obavljeno ubistvo nikako ne može biti proizvod ličnog sukoba – u pitanju je profesionalno obavljena i sigurno dobro plaćena likvidacija. S tim u vezi, postavlja se pitanje da li je i u samoj Bojovićevoj grupi došlo do borbe za prevlast u kojoj je Miloradović možda hteo veći deo kolača? Bojovićeve poslove u Srbiji preuzela je opasna grupa ljudi koja, prema operativnim podacima policije, ne preza ni od najtežih krivičnih dela.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *