TERZIĆ ZALOŽIO STAN ZBOG ZVEZDE! Crveno-beli uzeli kredit od 1.500.000 evra!

Čelnici fudbalskog kluba Crvena zvezda podigli su juče kredit u iznosu od 1.500.000 evra, saznaje Informer! Direktor kluba sa „Marakane“ Zvezdan Terzić je za ovu pozajmicu, između ostalog, založio i sopstveni stan!

Klub sa „Marakane“, koji je u dugu od oko 40 miliona evra, odlučio se na ovaj potez kako bi ispunio uslove za dobijanje licence UEFA. Da bi dobila dozvolu za učešće u evropskim takmičenjima, Zvezda do petka, 31. marta, mora da isplati 1,5 miliona evra dugova koji su dospeli na naplatu zaključno sa 31. decembrom 2016. godine. Uprava kluba pokušavala je na sve načine da nađe novac, bežeći od kredita, ali je na kraju to ostalo kao jedino rešenje.

S obzirom na to da su banke ranije imale loša iskustva prilikom poslovanja sa Zvezdom, generalni direktor kluba Zvezdan Terzić morao je da garantuje ličnom imovinom. Prema rečima izvora, pregovori su tekli neobično dugo.

Banka od koje je kredit podignut jednostavno nije imala poverenja. Iz kluba su najpre garantovali ugovorom sa „Gaspromom“, koji na godišnjem nivou iznosi 4.000.000 evra. To nije bilo dovoljno, pa su garantovali i klupskim hotelom. Kako su iz banke i dalje bili nepoverljivi, tražili su od Terzića da, ako je već toliko siguran da će Zvezda da vrati novac, garantuje privatnom imovinom – objasnio je naš izvor.

Mada po funkciji nije prvi čovek kluba, u praksi se Terzić pita maltene za sve i znao je da će na njemu biti najveća odgovornost ako Zvezda ostane bez licence za evropska takmičenja. Njegova imovina nije bila dovoljna, pa mu je u pomoć pritekao prijatelj, koji je zbog Terzića pristao da založi i svoj stan.

Kako ne bi rizikovao dobijanje UEFA licence, Terzić je garantovao stanom, ali mu je nedostajala makar još jedna nekretnina. Terzićev prijatelj zbog njega je pristao da stavi svoj stan pod hipoteku. Ukupnu vrednost ta dva stana banka je procenila na 400.000 evra i hipoteka sa stanova će biti skinuta kad Zvezda isplati poslednju ratu kredita – istakao je  izvor.

– Biće isplaćeni bivši igrači, državi će biti plaćen deo duga za porez, a novac će dobiti sadašnji igrači, zaposleni i klubovi od kojih je Zvezda kupovala igrače. To se odnosi na obaveze prispele do kraja prošle godine. Takav je sistem, UEFA kontroliše finansije kvartalno. To znači da će 30. juna biti kontrola za obaveze prispele do 31. marta – zaključio je  izvor.

Izvor: Informer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *