TITO UZ VISKI PRIČAO GADOSTI O NAŠEM NARODU: „Uništio sam Srbe“!

Broz je toliko opčinio Srbe da se oni ni tridesetak godina nakon njegove smrti ne mogu osloboditi njegovog lika i dela. A trebalo bi, jer je Broz na više mesta, posebno u privatnim razgovorima, otvoreno govorio da ne voli Srbe, a u skladu sa time govorio je i svojim planovima za njih.

Dušan Bilandžić, član Politbiroa CK, svedoči da su Broza 1974. godine upozoravali da će novim ustavnim uređenjem Srbija biti svedena na beogradski pašaluk.

Isti autor beleži i reči Broza na sednici Politbiroa Komunističke partije deset dana po zauzimanju Beograda. Tada je Broz izjavio: „Mi se u Srbiji moramo ponašati kao u zemlji koju smo okupirali”.

Sledeću Brozovu izjavu zabeležio je sin vajara Ivana Meštrovića, Ante. Tokom jedne posete SAD-u početkom šezdesetih godina prošlog veka Tito se susreo sa poznatim vajarom Ivanom Meštrovićem i hrvatskom emigracijom.

„Zašto se Vi ne vratite u Jugoslaviju?“ pita Tito Ivana Meštrovića.

Bojim se Srba!“ odgovara vajar.

„Nemojte se bojati Srba! Ja sam ih uništio tako da za pedeset godina neće znati ko su, a za sto godina neće postojati!“, odgovario je Tito ispijajući ko zna koji viski po redu.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *