Tončev: Dačiću sam napisao šta treba da radi

Lideru stranke Ivici Dačiću dao sam platformu za delovanje SPS koju sam napravio, a ne bilo kakav elaborat. U razgovoru u četiri oka ukazao sam mu da postoji niz problema koje treba rešavati, a onda sam to napisao u vidu platforme.

Ovako Novica Tončev, član Predsedništva SPS, komentariše medijske navode da je od Dačića tražio da na sednici vrha stranke pročita navode iz njegovog elaborata o problemima u partiji. Tončev nije želeo da otkriva sadržaj dokumenta koji je pripremio, a prema našim informacijama on se sa Dačićem sastao nasamo pre sednice Predsedništva održane u ponedeljak.

Pre toga, Tončev je podigao prašinu u javnosti izjavama da se „dobar odnos sa naprednjacima u SPS nametnuo kao jedini kriterijum za napredovanje“, kao i da „socijalisti sve više postaju frakcija SNS“.

Prema našim informacijama, Tončev je pokušao da Dačiću pre svega skrene pažnju na odnos centrale prema stranačkoj bazi, posebno na jugu zemlje gde SPS ima brojne jake odbore. Međutim, upravo u tom kraju socijalisti su na lokalu u veoma lošim odnosima na naprednjacima. I drugi lokalni lideri su ranije u više navrata ukazivali na taj problem i žalili se Dačiću da ih zanemaruje.

Problem je privremeno utihnuo tokom predsedničke kampanje kada su socijalisti podržali Aleksandra Vučića, a lokalni odbori su neslaganja ostavili po strani i zalegli da bi motivisali članstvo i simpatizere da glasaju za lidera SNS. (Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *