TRAGEDIJA KAKVA SE NE PAMTI: Devojčica se UDAVILA pokušavajući da spase MLAĐEG BRATA!

Pošto nikoga nije bilo, rešili smo sami da uđemo u vodu i izvadimo devojčicu, ogorčeno je rekao žitelj naselja Ilinden.

U naselju Ilinden, na periferiji Skoplja, dogodila se neviđena tragedija.

Maloletna devojčica (13), čiji identitet nije saopšten, izgubila je život na užasan način. Ona je pokušala da izvuče mlađeg brata i još jedno dete koji su upali u iskop pun vode na gradilištu gde treba da se izgradi stambeni objekat, ali iz njega nije izašla.

Devojčica verovatno nije znala da pliva, pa se udavila, dok su njen brat i još jedno dete spaseni.

Policija je saopštila da se nesreća dogodila u utorak oko 14.30 časova u mestu Bigla, gde se nalazi iskop za temelje jedne zgrade. Devojčica, koja je živela u naselju Ilinden, pala je u iskop i udavila se.

Lokalni meštani su odmah pozvali policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć, ali pošto njih nije bilo skoro sat vremena, sami su ušli u vodu i izvukli devojčicu. Kada su stigli, lekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju njenu smrt.

Ogorčeni žitelji ovog skopskog naselja traže odgovornost firme koja gradi objekat zato što gradilište nije bilo ograđeno.

Jedan od četvorice ljudi koji su iz vode vadili beživotno telo devojčice, za skopsku televiziju Telma je izjavio da bi devojčica možda bila i spasena da su na vreme stigle spasilačke ekipe i policija.

– Da se reagovalo na vreme sigurno bi bilo drugačije. Pošto nikoga nije bilo, rešili smo sami da uđemo u vodu i izvadimo devojčicu. Sami ste videli kako smo je vadili. Sat vremena čekamo i još ih nema – ogorčeno je rekao žitelj naselja Ilinden.

Mesno stanovništvo traži odgovornost zbog čega prostor nije bio ograđen.

– Treba da se kazne svi oni koji su ovo napravili. Iskop su ostavili otvoren celu godinu. Taj koji je učinio ovo, što je ovako veliko gradilište ostavio neograđeno, treba najoštrije da se kazni – rekao je drugi žitelj naselja Ilinden.

Televizija Telma je pokušala da stupi u kontakt sa investitorom objekta i prvim čovekom opštine Ilinden, ali su naišli na zatvorena vrata.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *