Tragedija u fabrici „Leoni“: BMW-om ulteo među radnike, poginula radnica iz Srbije, ima još povređenih

Devojka iz Srbije je poginula, a još dve povređene, od ukupno sedam, kada je rumunskom gradu Pitešti vozač BMW-a uleteo kolima u prostor fabrike „Leoni“, gde su se nalazili radnici koji su bili na pauzi.

Ttradala je I. I. (28) iz Niša, dok su povređene A. R. (29) i B. G. (33), jedna teže, a jedna lakše.

Sve se dogodilo, kako kažu u „Leoniju“, jutros oko 9.30 sati kada je vozač, koji je prema nepotvrđenim informacijama „driftovao“ na prostoru ispred fabrike, izgubio kontrolu, probio ogradu i uleteo u prostor gde su radnici bili na pauzi.

Prostor gde radnici uglavnom odlaze na pauzu, kako kažu oni koji tamo rade, nalazi se napolju, ali je ograđen žicom i pleksiglasom i zasada nije poznato kako je Rumun svojim automobilom bio toliko blizu fabrike.

Ambasador Srbije u Bukureštu Branko Branković potvrdio je da je jedna srpska državljanka poginula u nesreći u rumunskom gradu Pitešti, a da se dve osobe nalaze u bolnici.

„Jedna osoba je poginula, a dve osobe se nalaze u bonici, od kojih jedna ima vrlo ozbiljne povede glave, a druga je samo u šoku, bez ozbiljnih povreda“, izjavio je Branković i dodao da su te informacije dobili iz bolnice, a da još čekaju obajšnjenje od policije.

„U policiji obećavaju da će nam dati kompletan izveštaj što pre“, rekao je Branković.

Poslednjih godina zaposleni u „Leoniju“ u Prokuplju i Malošištu odlaze na obuku i privremeni rad u fabrike ove nemačke kompanije koje se nalaze u Rumuniji i Slovačkoj. Tamo borave najviše tri meseca. Tanjug Where are agricultural regions in less write in paper developed countries

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *