Tramp će pozvati Amerikance da se mole za uspeh nove administracije

U svom oproštajnom obraćanju predsednik SAD Donald Tramp kaže da će se „moliti“ za uspeh administracije Džoa Bajdena, prema izvodima govora koji će kasnije većeras biti emitovan, prenela je Bela kuća.

„Ove nedelje će biti inaugurisana nova administracija i molimo se da ona uspe da održi Ameriku bezbednu i prosperitetnu“, rekao je odlazeći predsednik prema odlomcima njegovog oproštajnog video obraćanja.

Tramp ipak nije imenom pomenuo svog naslednika Bajdena čijoj administraciji je uputio ljubazne reči u svom oproštajnom videu, koji će se emitovati poslednjeg punog dana svog predsedništva. Tramp pominje „sledeću“ i „novu“ admnistraciju u skoro 20-tominutnom govoru snimljenom u Plavoj sobi Bele kuće.

„Upućujemo im najše najbolje želje. I takođe želimo da imaju sreću, to je vrlo važna reč“, navodi Tramp u svojoj poruci.

Tramp koji je mesecima posle izbora pokušao da dokaže da Bajden nije pobedio upućujući neosnovane navode o masovnoj proneveri glasova, odbio je javno da prizna izborni poraz. Njegovi napori da dokaže izbornu prevaru kulminirali su 6. januara kada je nasilna masa njegovih pristalica upala u Kongres kada se sastao da potvrdi Bajdenovu pobedu.

Tramp će se takođe osvrnuti na upad njegovih pristalica u zgradu Kongresa posle njegovih poziva da se „bore“ protiv izbornih rezultata prema kojima je on izgubio.

On će reći da su „svi Amerikanci bili užasnuti napadom na naš Kapitol“ i da je „političko nasilje napad na sve što nam je dragoceno kao Amerikancima“ i da „se nikada ne može tolerisati“.

Tramp će takođe istaći ono što smatra svojim glavnim dostignućima dok je bio na predsedničkoj funkciji uključujući napore da normalizuje odnose na Bliskom istoku.

„Uradili smo ono što zbog čega smo ovde došli – i mnogo više“, rećiće Tramp, prenosi agencija AP.

(Danas)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *