TRANSFER GODINE: Prijović na korak do Zvezde!

Srpski reprezentativac Aleksandar Prijović u završnim je pregovorima s crveno-belima.

Ovaj Napadač bi trebalo da dođe na „Marakanu“ čim raskine ugovor sa saudijskim Al Itihadom!

Prijoviću ugovor sa Arapima ističe na leto 2023. godine, ali on već neko vreme pokušava da napusti taj klub uz obeštećenje.

Međutim, u tome nije uspeo, a sad je izvesno da će ugovor biti raskinut na Prijovićevu štetu. Saudijci smatraju da je korpulentni golgeter narušio ugled kluba jer je prekršio policijski čas u vreme epidemije koronavirusa, zbog čega mu je određen kućni zatvor od tri meseca.

Kao glavni faktor dovođenja Aleksandra Prijovića u Zvezdu se ističe njegovo prijateljstvo sa Dejanom Stankovićem:

„Prijović je u dobrim odnosima sa Zvezdinim trenerom Dejanom Stankovićem i razgovarao je s njim o dolasku na „Marakanu“. Prvi razgovori obavljeni su u februaru, u finišu prelaznog roka. Ideja je bila da Prijović dođe na jednogodišnju pozajmicu. Međutim, Al Itihad je tražio da Zvezda preuzme 1,2 miliona evra Prijovićeve plate, a Beograđani su nudili 600.000 evra, tako da do saradnje nije došlo. Ipak, pregovori sa igračem obnovljeni su pre mesec dana“ – objašnjava izvor „Informera“.

Na Marakani veruju da će ubediti Prijovića da mu smanje platu na 600.000 evra:

„Onog trenutka kad bude slobodan nećemo morati nikom da plaćamo obeštećenje, tako da je to olakšanje. Prijović je navikao na milionski vredne ugovore, mlad je, verovatno i dalje ima opciju da igra u Grčkoj, Turskoj ili nekoj drugoj zemlji koja ima solidnu ligu i platežno sposobne klubove. Naša prednost je što on voli život u Beogradu, voli Zvezdu, poznaje trenera Stankovića. Verujemo da ćemo uz pomoć zajedničkih prijatelja uspeti da ga nagovorimo da pristane na platu od 600.000 evra godišnje“ – ističe izvor iz kluba.

Postoji i velika želja ovog igrača da zaigra u Ligi šampiona:

„Prijoviću je u interesu da što pre postane slobodan igrač, a nada se da bi mogao da izvuče nešto novca od Arapa, iako je svestan da će oni pokušati da raskinu ugovor na njegovu štetu. Zvezda mu je prva želja, hteo bi da pokuša da uđe u Ligu šampiona s crveno-belima. Predomislio bi se jedino ako bi od nekog kluba dobio znatno više novca nego na ‘Marakani'“ – zaključio je ovaj izvor.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *