Traže smenu Maje Gojković!

Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković pozvao je predsednicu parlamenta Maju Gojković da u dnevni red sednice Skupštine Srbije uvrsti predlog za njenu smenu, podsetivši da postoji dovoljan broj potpisa za to.

“Postoji u poslovniku mogućnost da se to uradi. Gojkovićeva je pre dve nedelje rekla da jedva čeka da se to stavi na dnevni red. Neobično je da pored te jake želje koju je iskazala, to nemamo na dnevnom redu nego ona i dalje vodi parlament misleći da ima svu legitimnost za taj posao”, rekao je Živković novinarima u skupštini.

On je pozvao Gojkovićevu da kaže i da li i dalje važe mere zabrane da građani prate sednicu sa balkona parlamenta.

Poslanica Marinika Tepić, koja se nedavno pridružila Novoj stranci, rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderom te partije da nije mogla da razgovara sa kandidatima za tužioca za ratne zločine, čiji je izbor na dnevnom redu sednice, jer i dalje postoji odluka o zabrani ulaska u parlament.

Tepić smatra da nijedan od dva predložena kandidata za tužioca za ratne zločine neće biti izabran, a naglasila je da bi budući tužilac između ostalog trebalo da se bavi i odgovornošću “huškača na rat devedesetih godina”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *