Tumba o rezovima posle Portugalaca, podmlađivanju i povredi Tadića

Selektor o promenama

Play Video

Selektor fudbalera Srbije, Ljubiša Tumbaković, odgovarao je na pitanja medija u Luksemburgu, uoči meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je gost Luksemburžana u utorak od 20.45, a Tumbaković je govorio o potencijalnim radikalnim promenama.

– Da li je potreban veliki rez… Delimično mogu da se složim sa tim. Kada su u pitanju mlađi igrači, oni imaju posebnu energiju i donose noešto novo, ali to kada pričam, pre svega mislim na klub. To ima drugu strategiju, a kada je reprezentacija u pitanju, treba da igraju najbolji. Ako se pravi rez, pravi se u pravcu toga da li su ovde ovi najbolji. A ne da se gleda kroz godine.

Bilo je zamerki da su Orlovi bili spori protiv Portugalaca, što nas je skupo koštalo.

– Što se tiče opaske da igramo sporo i manje agresivno…  To je prva utakmica, protiv prvaka Evrope, nije taj tim primio gol iz igre od prošlog septembra, a mi smo im dali gol. Igrali smo onako kako bi eventualno trebalo da igramo, ali onako kada bi trebalo da dignemo na viši nivo. Jeste da smo u pojedinim momentima išli unazad, ali cela Evropa čuva loptu, igraju svi iz svoje trećine, stvaraju okolo mogućnost i traže rešenje. To je proces koji traži vreme. Nismo imali ni sve igrače, da pokažemo šta želimo.

Poseban udarac za tim je povreda Dušana Tadića, koji neće biti na raspolaganju za utakmicu.

– Ako treba da kažem da je najbolji plejmejker, slažem se. Sticajem okolnosti, ta povreda traži prostor od tri ili četiri dana da odmori, tako kažu lekari, a ja im uvek verujem.

VIDEO – Tumbaković o podmlađivanju i rezovima

Play Video

(Od izveštača Telegrafa iz Luksemburga – Mario Marić)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *