TURCI ZABRANILI ŠAJKAČE SRBIMA: Tompson sa razglasa može, a srpska kapa ne!?

Organizatori Evropskog prvenstva u košarci zabranili su našim navijačima da na tribinama dvorane „Sinan Erdem“ nose šajkače.

Najvatrenijim pristalicama naše košarkaške reprezentacije, čačanskom kvartetu sa potpisom na zastavi “Alvadžinica Solid”, organizator Evropskog prvenstva zabranio je da na utakmicama “orlova” nose šajkače, prenose Večernje novosti.

– Bez obzira na to što smo na prethodne četiri utakmice na ovaj način donosili sreću srpskim reprezentativcima – rekli su naši navijači na Evrobasketu u Turskoj, koje je veoma pogodila zabrana nošenja nacionalnih obeležja na mečevima Srbije.

Zbog sasvim nerazumljive blokade domaćina Evrobasketa, rešili su da se vrate u Srbiju i navijaju u kompletnoj opremi – sa šajkačama na glavama.

– Odlučili smo da drugi deo takmičenja na Evropskom prvenstvu pratimo iz Srbije. Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju po koju smo otišli u Tursku. Smatramo da je bolje da završnicu pratimo ispred TV ekrana, ali sa šajkačama, jer mislimo da su one talija našim košarkašima. Naravno, šajkače će ih dočekati na aerodromu – poručuje čačanska navijačka ekipa, jedna od najoriginalnijih u prvoj fazi Evrobasketa.

I dok je našim navijačima zabranjeno da sa šajkačama navijaju, hrvatski košarkaši su se zagrevali uz pesmu Marka Perkovića Tompsona, pevača koji veliča ustaštvo.

Izvor: Informer.rs

Foto: Printskrin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *