Tužilaštvo u skrivenim spisima krije istinu o Jeleninom ubistvu!

Policija treba da dođe do osobe koja je bacila čekić u Savu ako hoće da otkrije šta se dogodilo, kaže Zoranova prijateljica.

– Pronalazak čekića kojim je, navodno, ubijena Jelena Marjanović velika je stvar, ali bi pravi pogodak bio kada bi policija uhvatila osobu koja ga je bacila u Savu! – tvrdi Zorica Zoka Mitrović, prijateljica Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge.

Ona ističe da je Zoran nevin i sumnja da neko namerno uzima delove spisa koji njenom prijatelju idu u korist.

– Kada je reč o čekiću kojim je, navodno, ubijena Jelena, čula sam kada je advokat Aleksandar Zarić u jednoj TV emisiji pomenuo da se, navodno, dovodi u vezu sa ubistvom i da ga je Žandarmerija izvadila iz Save mesec dana posle ubistva. Kasnije sam čula da policija ima broj koji je pratila. Nije mi jasno što nisu došli do vlasnika tog broja i pozvali ga na saslušanje, da objasni zašto je bacio čekić i šta je tražio na nasipu u vreme ubistva – priča Zorica Mitrović.

Zorica je uverena da nekome ne odgovara da istina izađe na videlo, ali je istovremeno ubeđena da će pravda pobediti.

– Sećam se kada je advokat Veljko Delibašić začuđeno na početku istrage rekao da spisi nisu bili zalepljeni, iako zakon to nalaže! Svi listovi moraju da budu zalepljeni, tako da se ne mogu vaditi iz predmeta. U ovom slučaju to nije bila praksa. Ovde su izvlačeni listovi. Uzimali su ko je šta hteo… – tvrdi Zorica Mitrović.

Ona tvrdi da su nestali baš delovi predmeta koji ukazuju na Zoranovu nevinost.

– Sve ono što apsolutno ide u Zoranovu korist je otuđeno. Onda dolazim do zaključka da nekome istina ne odgovara, a da taj neko nisu Marjanovići. Sumnjam da je Zoranu uskraćeno osnovno ljudsko pravo, pravo na pravično suđenje, jer trud advokatskog tima da taj proces uvede u zakonske okvire pada u vodu. Sumnjam da neko sabotira ceo slučaj, jer advokati nisu dobili kompletan uvid u spise i ne mogu da spreme odbranu. Zoran apsolutno ima pravo na uvid u predmet koji se vodi protiv njega. Kada se na to doda i činjenica da tužilaštvo ima i skrivene spise i da delove sklanja od branilaca, onda se rađa opravdana sumnja da nešto ovde debelo ne štima. Pitam se zašto se u sakrivenim spisima nalazi snimak koji su zabeležile kamere na kući Jahovića? Ako na njemu nema ničeg što kvari ovu igru tužilaštva, zašto ga onda kriju? Zoranu odgovara samo istina, zato njegova odbrana insistira na svemu. Imam veliko poverenje u sud i uzdam se u fer suđenje – kaže Zorica Mitrović.

Podsetimo, ronioci Žandarmerije su mesec dana nakon ubistva pevačice Jelene Marjanović pronašli čekić za koji se sumnja da je korišćen prilikom njenog ubistva. Policija je nedugo nakon Jeleninog ubistva analizom baznih stanica mobilnih telefona na nasipu u Crvenki od 2. aprila 2016. otkrila mobilni telefon koji se u vreme ubistva nalazio u pevačicinoj blizini. Praćenjem kretanja tog mobilnog telefona utvrđeno je da je odmah nakon ubistva, oko 17 sati, njegov vlasnik počeo da se kreće ka Novom Beogradu. Poslednje lociranje bilo je na Savskom keju, u Novom Beogradu. Policija još nije identifikovala vlasnika tog broja.

Izvor:  Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *