TUŽNA VEST ZA NAVIJAČE CRVENO-BELIH: Preminula košarkaška legenda Zvezde!

Tužna vest stigla je iz Beograda – proslavljena jugoslovenska košarkašica Bojana Milošević Brnad preminula je u glavnom gradu u 54. godini. Nekad stameni krilni centar, krhke duše i slabašnog zdravlja, Bojana Milošević Brnad, preselila se u večnost, a status legende zaslužila je odavno, osamdesetih godina, kad je pronosila slavu naše igre pod obručima širom planete.

Ostaće upamćena kao jedna od perjanica slavnih „srebrnih devojaka“ u dresu sa državnim grbom, koje su bile vicešampionke na takmičenjima poput Olimpijskih Igara (Seul 1988), Svetskog prvenstva (Kuala Lumpur 1990), Evropskog prvenstva (Kadiz 1987. i Tel Aviv 1991). Bila je i ponosna vlasnica zlatnog odličja sa Univerzijade (Zagreb, 1987) i bronze (Kobe 1987).

Rođena je u Kraljevu 29. novembra, 1965. godine, a raskošan talenat devojčice visoke 188 centimetara, uočen je još dok je nosila dres matične Sloge i učestvovala na republičkim letnjim kampovima. Veoma brzo je postala standardna članica mlađih reprezentativnih selekcija, a prvu medalju osvojila je na kadetskom EP u Finskoj (1982) kada su mlađane „plave“ bile vicešampionke… Dve godine kasnije, na EP juniorki u Toledu, prigrlila je zlato, a na SP u Kolorado Springsu, Bojana i drugarice osvojile su bronzu zlatnog sjaja.

Upravo ovih dana, tačnije 18. aprila, biće tačno 31 godina od te Zvezdine titule i te utakmice, o kojoj navijači crveno-belih pričaju sa ogromnom strašću i dan danas. A taj najnoviji jubilej, nažalost, Bojana nije dočekala.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *