Tvrdi da je dobila otkaz jer je njena majka kritikovala SNS na Fejsbuku

Samohrana majka iz Novog Bečeja Slađana Đuričin izjavila je danas da je dobila otkaz u Turističkoj organizaciji u tom gradu, zbog kritičkih stavova na račun Srpske napredne stranke koje je njena majka objavljivala na društvenoj mreži Fejsbuk.

Slađana Djuričin je agenciji Beta kazala da joj je predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović u telefonskom razgovoru, nakon što se „cinično nasmejao“, rekao da za otkaz može da „zahvali“ svojoj majci, jer je na Fejsbuku pisala protiv SNS-a, koji je na vlasti u Novom Bečeju i čiji je Maksimović funkcioner.

Majka Sladjane Djuričin, Grozda Otašević, odbornica je Srpske radikalne stranke u Skupštini opštine Novi Bečej.

Maksimović je negirao njene navode i rekao da on nije direktor Turističke organizacije Novog Bečeja, već predsednik opštine.

„Njoj je, koliko sam informisan, prestao da važi ugovor o delu, dakle nije dobila otkaz. S druge strane, nema potrebe da Turistička organizacija ima pet radnika. Reč je o prostoru od 15 kvadratnih metara, koji nije teško očistiti“, kazao je Maksimović agenciji Beta.

Sladjana Djuričin je objasnila da je od 2013. godine radila na poslovima spremanja poslovnih prostorija Turističke organizacije, a ugovor joj je produžavan na svakih mesec dana, ponekad i na tri meseca.

Navela je da je, osim poslova za koje je bila angažovana, obavljala i druge poslove koji nisu bili u opisu njenog ugovora o delu, kao što su prodaja suvenira, raznošenje pošte, a navela je i da je menjala zaposlene kada ne dodju na posao.

„Spremala sam prostorije i van mog radnog vremena pa i vikendom, što mi nije bilo plaćeno, a sve u cilju da bih zadržala posao kojim sam obezbedjivala egzistenciju sebi i ćerki“, kazala je Sladjana Djuričin.

Otkaz ugovora o radu dobila je 28. februara ove godine.

„Ja sam samohrana majka i živim kao podstanarka sa ćerkom, a obe imamo zdravstvenih problema, za šta imam urednu lekarsku dokumentaciju. Ni od muža ni od države ne dobijam nikakvu finansijsku pomoć, a sada sam ostala i bez posla“, kazala je Sladjana Djuričin.

Dodala je da je Novi Bečej mala sredina i samim tim predsednik opštine Saša Maksimović zna u kakvom je teškom materijalnom položaju, ali je ipak, uprkos molbi da joj se produži ugovor o radu, on „bez imalo empatije i obzirnosti naredio da dobijem otkaz“.

Ona je novinarima pokazala i zdravstvenu dokumentaciju iz koje se vidi da je srčani bolesnik.

„Ovo nije usamljen slučaj. Saša Maksimović i njegovi direktori otpustili su sve koje su mogli, a nisu u Srpskoj naprednoj stranci. Konstantno sprovode nad zaposlenima protivzakonitu i protivustavnu odmazdu isključivo zbog stranačke pripadnosti i javno iznetih stavova“, kazala je Sladjana Djuričin.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *